País Valencià 21/06/2013

Fabra estudia sancionar Rafael Blasco per dubtar de la imparcialitat de la Generalitat Valenciana en el cas Cooperació

L'exconseller de Solidaritat va insinuar en un programa de 13 TV que l'Advocacia del govern valencià hauria rebut pressions perquè sol·licités penes de presó contra ell

Acn / Ara
2 min

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana i del PP valencià, Alberto Fabra, va assenyalar ahir que estudiarà la possibilitat de sancionar l'exconseller i actual diputat popular Rafael Blasco per unes declaracions en què insinuava que l'entorn de Presidència hauria pressionat l'Advocacia de la Generalitat Valenciana perquè presentés un escrit d'acusació contra ell demanat 11 anys de presó per la seva implicació en el cas Cooperació.

Fabra va fer aquestes declaracions abans de presidir el comitè executiu regional del partit, després de ser preguntat per l'entrevista que dimecres va concedir l'exconseller de Solidaritat al canal 13 TV per parlar de la seva imputació en el cas Cooperació per un presumpte frau de l'adjudicació d'ajudes al Tercer Món. En aquesta entrevista, Blasco va dir de nou que, tot i que s'obre judici oral contra ell –com molt probablement passarà–, no deixarà el seu escó de diputat. Sí que va deixar la porta oberta a deixar, però, el grup parlamentari popular.

Preguntat pels mitjans sobre aquestes declaracions, Alberto Fabra ha dit que "per això hi ha els estatuts del partit i que per descomptat també aquí es posaran de manifest per veure si algunes declaracions que s'han fet són constitutives d'algun tipus de sanció".

Fabra també va ser preguntat sobre les afirmacions de Blasco i va assegurar que ningú amb autoritat en el partit li havia dit que marxés. Sobre aquest fet, el president valencià va recordar que li va posar dues condicions per marxar del grup parlamentari, que eren esperar a veure què deia l'escrit d'acusació de l'Advocacia de la Generalitat Valenciana primer, i l'obertura de judici oral després. Fabra va assegurar que havia "parlat amb ell".

L'exconseller de Solidaritat, antic portaveu del PP a les Corts Valencianes i actual diputat Rafael Blasco està imputat per presumpta malversació, frau en subvenció, blanqueig de capitals, suborn i falsedat documental en el marc de l'anomenat cas Cooperació. El jutge investiga si diners destinats a projectes del Tercer Món no van arribar mai a la seva destinació i van ser utilitzats per a benefici propi d'alguns dels imputats.

A més de l'escrit d'acusació de l'Advocacia de la Generalitat Valenciana, la Fiscalia sol·licita per a l'exconseller valencià 14 anys de presó, mentre que el PSPV-PSOE, que actua com acusació particular, demana 15 anys de presó. L'altra acusació particular, la del pare d'un nen adoptat d'Haití, demana 13 anys de presó.

stats