País Valencià 10/01/2014

El despatx de Calatrava i les empreses constructores del Palau de les Arts pagaran la reparació de la façana

La Generalitat Valenciana ha tancat l'acord en una reunió celebrada avui. Els treballs començaran el dilluns i la programació es reprendrà el 10 de febrer

Ara
2 min
El conseller Buch s'ha reunit aquest divendres amb Calatrava i representants d'Acciona i Dragados. / GENERALITAT VALENCIANA

ValènciaEl despatx de l'arquitecte Santiago Calatrava i les empreses constructores Acciona i Dragados pagaran la reparació de la façana del Palau de les Arts de València. El dilluns dia 13 començaran els treballs per retirar el trencadís de la coberta del recinte operístic i així evitar el risc que es produeixin nous despreniments com els que van obligar a tancar l'edifici a finals del mes de desembre.

La Generalitat Valenciana acaba de fer públic en un comunicat que tant l'arquitecte valencià Santiago Calatrava com les empreses que van formar l'Unió Temporal d'Empreses (UTE) per construir el Palau de les Arts han acceptat fer-se càrrec de la despesa de la reparació, que ha estat valorada en uns tres milions d'euros. Aquest acord s'ha segellat aquest divendres en una reunió mantinguda pel conseller d'Economia, Máximo Buch, amb representants de les tres parts involucrades en el disseny i construcció del recinte cultural.

Els treballs de reparació començaran el dilluns dia 13 per complir amb el compromís adquirit per les parts de finalitzar les obres d'emergència del Palau de les Arts, que garanteixen la seguretat de l'accés del públic, el 10 de febrer per poder reprendre la programació. Cal recordar que els despreniments del trencadís van obligar a la direcció artística de l'òpera a prendre la decisió de suspendre les representacions de l'òpera 'Manon Lescaut'.

A banda dels treballs d'emergència per poder reobrir el Palau de les Arts, la Generalitat Valenciana ha acordat amb la UTE i el despatx de l'arquitecte que abans d'acabar l'any s'haurà implementat una solució definitiva per a la coberta de l'òpera, segons explica el comunicat. Previsiblement aquesta solució sigui pintar la façana, una solució més econòmica i segura que tornar a posar un trencadís, va insinuar fa dos dies el conseller Buch.

El conseller Buch ha destacat "la bona predisposició de les parts que han assumit el defecte de la coberta del Palau de les Arts i s'han compromès a executar les obres de reparació i assumir la totalitat dels costos de les obres". L'acord subscrit amb Dragados, Acciona i el despatx de Santiago Calatrava haurà de ser aprovat el proper dilluns en el consell d'administració de la societat Ciutat de les Arts i les Ciències S.A.

stats