Violència masclista

Condemnen a 159 anys de presó l'assassí de Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela

A Jorge Ignacio Palma també se'l considera culpable de l'intent d'homicidi de sis dones més i l'abús sexual d'una altra

3 min
Jorge Ignacio Palma amb la seva advocada en l'inici del judici per la mort de tres dones i l'abús sexual d'unes altres vuit introduint-los cocaïna en els genitals.

ValènciaL'Audiència Provincial de València ha condemnat Jorge Ignacio Palma, l'home de 41 anys resident a la localitat valenciana de l'Olleria (Vall d'Albaida), a penes que sumen 159 anys i 11 mesos de presó per l'assassinat de tres dones –Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela–, després d'introduir-los cocaïna als genitals, així com per l'intent d'homicidi de sis dones més i per abusar sexualment d'una altra. La sentència es basa en el veredicte de culpabilitat emès pel jurat popular el 22 de juliol i fixa una indemnització de 640.000 euros per al conjunt de les víctimes, però no recull la pena de presó permanent revisable que demanaven les acusacions particulars.

La sentència augmenta la condemna per a Palma respecte de la petició que feia la Fiscalia, que era de 120 anys de presó, perquè el considera autor de tres assassinats amb traïdoria, sis intents d'homicidi i un abús sexual, a més d'un delicte contra la salut pública. Per contra, la jutge que presidia el tribunal, Clara Bayarri, ha rebutjat condemnar l'acusat a la presó permanent revisable i el màxim temps que passarà entre reixes serà 40 anys. "És una altra patacada psicològica", ha assegurat la mare de Marta Calvo a l'agència Efe després de conèixer el pronunciament, que recorrerà. Els seus advocats recorden que l'assassí confés de la jove no ha aclarit mai on va enterrar les restes de la noia després d'esquarterar el cos, que no s'ha localitzat fins ara.

Cocaïna als genitals de les víctimes

El cas es va iniciar el desembre del 2019 amb la detenció de l'home com a sospitós de la desaparició de la jove Marta Calvo. La posterior investigació va revelar que entre l'estiu del 2018 i el 7 de novembre del 2019, Palma, que té antecedents i va estar a la presó a Itàlia per tràfic de drogues el 2008, havia introduït cocaïna als genitals de diverses dones, sense el seu consentiment. També es va saber que els estupefaents van provocar "la pèrdua de coneixement" i "diverses alteracions psíquiques o físiques" a diverses víctimes, i la mort a tres d'elles.

Durant el judici, algunes de les supervivents, de qui no es va revelar el nom per protegir-ne la identitat, van explicar que van denunciar l'home després de reconèixer-lo a la televisió –arran de la detenció pel cas de Marta Calvo– i el van qualificar de "monstre i assassí". "El vaig denunciar perquè no continués matant", va afirmar una de les dones. La mateixa víctima va destacar l'extrema fredor del processat, a qui va definir com una "persona tranquil·la, que sabia el que feia". Per contra, l'acusat només va confessar que havia esquarterat el cos de Marta Calvo, que encara no s'ha pogut localitzar. De fet, el veredicte del jurat popular del cas afirmava que l'assassí havia amagat el cos de Calvo per augmentar el patiment de la família. Palma va adduir que la víctima havia patit un atac de cor, moment en el qual es va espantar i va decidir desfer-se del cadàver.

"Jo no he llevat la vida a ningú ni he intentat llevar la vida a ningú, no he drogat a ningú, no he violat a ningú i no he posat mai cocaïna a ningú als seus òrgans genitals", va afirmar. En la mateixa línia, l'advocada de Palma, María Herrera, va defensar que totes les dones van acceptar la denominada "festa blanca" –basada en l'ús de cocaïna per mantenir relacions sexuals– i que quan elles van dir "prou", l'acusat "va parar". El jurat popular no els va creure i va concloure que Palma contractava els serveis sexuals de les joves demanant que inclogués el consum de cocaïna, però després els introduïa aquesta substància als genitals sense el seu consentiment amb la intenció de sotmetre-les i assassinar-les.

stats