Violència masclista
País Valencià 14/06/2022

"El vaig denunciar perquè no continués matant": jutgen a València l'acusat de matar tres dones introduint-los cocaïna als genitals

Jorge Ignacio Palma també està acusat d'haver abusat sexualment d'almenys set dones

Daniel Martín
3 min
Jorge Ignacio Palma amb la seva advocada en l'inici del judici per la mort de tres dones i l'abús sexual d'unes altres vuit introduint-los cocaïna en els genitals.

València"El vaig denunciar perquè no continués matant". Així ho ha assegurat aquest dimarts una de les set dones de qui presumptament va abusar Jorge Ignacio Palma, l'home de 41 anys i resident a la localitat valenciana de l'Olleria (Vall d'Albaida) que està acusat de l'homicidi de tres dones: Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela. Els hauria introduït, a totes tres, pedres o boles de cocaïna als genitals sense el seu consentiment.

Les paraules de la víctima, de qui no s'ha revelat el nom per protegir la seva identitat i que ha declarat darrere d'un paravent, s'han produït en la segona sessió del judici contra Palma, iniciat aquest dilluns a la Ciutat de la Justícia de València. Es tracta d'una investigació que va començar el desembre del 2019 amb la detenció de l'home com a sospitós de la desaparició de Marta Calvo, una noia de 25 anys d'Estivella (Camp de Morvedre). Al ser detingut, Palma va confessar haver-la esquarterat després d'haver passat la nit amb ella, i també va afirmar que es va desfer de les restes repartint-les entre uns quants contenidors. L'acusat va adduir que Calvo va patir un atac cardíac i que ell es va espantar i va decidir desfer-se del cadàver. Tot i les contínues recerques dutes a terme per la Guàrdia Civil, el cos de la víctima encara no ha aparegut.

La posterior investigació va revelar que entre l'estiu del 2018 i el 7 de novembre del 2019 l'home, que té antecedents i va estar a la presó a Itàlia per tràfic de drogues el 2008, havia introduït cocaïna als genitals de diverses dones prostituïdes sense el seu consentiment. Els estupefaents van provocar "la pèrdua de coneixement" i "diverses alteracions psíquiques o físiques" a diverses víctimes, i la mort a tres d'elles. Per aquests fets, la Fiscalia ha demanat per a l'acusat 130 anys de presó com a responsable de tres delictes d'homicidi, 11 d'abusos sexuals i un delicte contra la salut pública. En el cas de les acusacions particulars, defensen que es tracta de tres delictes d'assassinat i reclamen la pena de presó permanent revisable.

Durant el testimoni de la primera víctima, la jove ha explicat que va denunciar l'home després de reconèixer-lo a la televisió i l'ha qualificat de "monstre i assassí". La dona ha destacat l'extrema fredor del processat, a qui ha definit com una "persona tranquil·la, que sabia el que feia". També ha detallat com el processat va portar a la cita amb ella una "gran bola" de cocaïna i que li va oferir l'estupefaent insistentment. Segons el seu relat, l'home li va dir de fer-li un massatge i va ser aleshores quan li va introduir la droga al cos.

La cocaïna hauria provocat que la víctima comencés a trobar-se malament, motiu pel qual va oferir una copa a l'acusat, per comptar amb una excusa per sortir de l'habitació i demanar a la responsable del prostíbul que telefonés a la policia, petició a la qual aquesta es va negar. Al tornar a l'habitació, l'acusat li va demanar que li practiqués sexe oral amb els genitals impregnats amb cocaïna. La dona encara es va espantar més quan es va adonar que l'acusat li "havia introduït alguna cosa" a la beguda al detectar algun tipus de pols en el líquid. En aquest moment, va amenaçar l'home amb un ganivet i va aconseguir que abandonés l'habitació. Finalment, es va vestir i va anar fins a l'hospital, on finalment es va desmaiar. "Em van dir que si hagués arribat cinc minuts més tard hauria mort", ha conclòs el seu relat la víctima.

Està previst que l'acusat declari el 6 de juliol. Els experts toxicològics han apuntat avui que l'acusat podria haver usat droga adulterada o contaminada o haver-los subministrat una altra substància, perquè la resposta fisiològica de les dones (adormir-se) no lliga amb l'efecte excitant de la cocaïna.

stats