Violència masclista
País Valencià 22/07/2022

Declaren culpable l'acusat de matar tres dones introduint-los cocaïna als genitals

El jurat popular també condemna Jorge Ignacio Palma per intentar matar sis noies més i abusar sexualment d'una altra

2 min
Jorge Ignacio Palma amb la seva advocada en l'inici del judici per la mort de tres dones i l'abús sexual d'unes altres vuit introduint-los cocaïna en els genitals.

ValènciaUn jurat popular ha declarat culpable Jorge Ignacio Palma, l'home de 41 anys i resident a la localitat valenciana de l'Olleria (Vall d'Albaida), de l'assassinat de tres dones: Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela. També l'ha condemnat per l'intent d'homicidi de sis dones més i per l'abús sexual a una altra. El veredicte s'ha fet públic aquest divendres després de cinc dies de deliberacions d'un jurat que ha hagut de contestar a les 700 preguntes plantejades per la presidenta d'un tribunal que, ara, haurà de dictar una sentència.

El cas es va iniciar el desembre del 2019 amb la detenció de l'home com a sospitós de la desaparició de la jove Marta Calvo. La posterior investigació va revelar que entre l'estiu del 2018 i el 7 de novembre del 2019, Palma, que té antecedents i va estar a la presó a Itàlia per tràfic de drogues el 2008, havia introduït cocaïna als genitals de diverses dones prostituïdes sense el seu consentiment. També que els estupefaents van provocar "la pèrdua de coneixement" i "diverses alteracions psíquiques o físiques" a diverses víctimes, i la mort a tres d'elles.

Durant el judici, algunes de les supervivents, de qui no s'ha revelat el nom per protegir-ne la identitat, i que per aquest motiu van declarar darrere d'un paravent, van explicar que van denunciar l'home després de reconèixer-lo a la televisió –arran de la detenció pel cas de Marta Calvo– i el van qualificar de "monstre i assassí". "El vaig denunciar perquè no continués matant", va afirmar una de les dones. La mateixa víctima va destacar l'extrema fredor del processat, a qui va definir com una "persona tranquil·la, que sabia el que feia".

Per contra, l'acusat només va confessar que havia esquarterat el cos de Marta Calvo, que encara no s'ha pogut localitzar. Amb tot, va adduir que ho havia fet després que la víctima patís un atac cardíac, moment en el qual es va espantar i va decidir desfer-se del cadàver. "Jo no he llevat la vida a ningú ni he intentat llevar la vida a ningú, no he drogat a ningú, no he violat a ningú i no he posat mai cocaïna a ningú als seus òrgans genitals", va afirmar. En la mateixa línia, l'advocada de Palma, María Herrera, va defensar que totes les dones van acceptar la denominada "festa blanca" i que quan aquestes van dir "prou", l'acusat "va parar".

Marisol Burón (centre), mare de Marta Calvo, una de les víctimes de Jorge Ignacio Palma, accedint a la Ciutat de la Justícia de València.
stats