País Valencià 12/06/2019

Convoquen concentracions "en suport dels presos polítics" al País Valencià

ERPV afirma que el que passa al Suprem afecta "tots els demòcrates, també els valencians"

Ara
1 min
La pancarta d'Acció Cultural del País Valencià amb el lema 'Democràcia'.

ValènciaEsquerra Republicana del País Valencià (ERPV) i la plataforma Va de Democràcia, nascuda al País Valencià per denunciar l'actuació policial durant la celebració del referèndum de l'1 d'Octubre a Catalunya, han convocat aquesta tarda a les 20 h concentracions a les portes dels ajuntaments de tots els municipis valencians per mostrar el seu "suport als presos polítics" catalans.

En un comunicat, la formació independentista denuncia el "judici farsa" i defensa que el que passa al Tribunal Suprem no només afecta els polítics catalans. "Lluny del que se'ns ha volgut fer creure des de les institucions valencianes, aquesta causa general no és un problema dels catalans, no afecta el poble català i els seus representants legítims. És una agressió en tota regla a tots els demòcrates, també els valencians", afirma el document.

Des d'Esquerra Republicana del País Valencià creuen que "ningú que es consideri demòcrata pot donar per vàlid un procediment legal farcit d'irregularitats com aquest" ni tampoc pot "romandre callat ni posar-se de perfil mentre les clavegueres judicials del règim del 78 planifiquen un escarment arbitrari".

"Els demòcrates i els republicans valencians no podem posar-nos de perfil, no ho hem fet mai. Qualsevol persona de bé sap que avui cal estar al costat de les preses i els presos polítics", ha afirmat el president d'ERPV, Josep Barberà.

stats