País Valencià 05/04/2017

Les Corts denuncien "la marginació" dels valencians als pressupostos i insten a impulsar accions

La cambra convoca els representants valencians al Senat i al Congrés per traslladar aquesta resolució i coordinar actuacions per revertir la situació

Ara
1 min
Una sessió plenària de les Corts

ValènciaLes Corts Valencianes han aprovat aquest dimecres una declaració institucional que manifesta el rebuig unànime al projecte de pressupostos generals de l’estat presentat ahir dimarts pel govern espanyol.

A més, el text, també insta el Consell de la Generalitat Valenciana "a impulsar les accions necessàries per cohesionar els valencians i valencianes al voltant de l’objectiu d’aconseguir unes inversions justes".

El document ha comptat amb el suport de tots els grups parlamentaris: Partit Popular, PSPV-PSOE, Compromís, Podem i Ciutadans.

Valoracions dels partits

El portaveu del grup parlamentari socialista, Manolo Mata, ha demanat "una rebel·lió social contra els pressupostos, perquè la marginació de Rajoy és ja una qüestió de supervivència".

En el mateix sentit s'ha manifestat el portaveu de Ciutadans, Alexis Marí, qui ha assegurat que "no demanem ser més que ningú, tan sols corregir una situació injusta".

Per la seva banda, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha assegurat que l'executiu central tracta el País Valencià com a "una colònia".

Des de Podem, el seu portaveu a les Corts, Antonio Montiel, ha dit que els pressupostos són una "provocació", "marginen" els valencians i continuen amb el procés de "invisibilitació" dels valencians.

stats