País Valencià 25/06/2019

L'exdiputada de Cs Carolina Punset accepta l'oferta de Ximo Puig per incorporar-se al gabinet del president valencià

L'exportaveu a les Corts exercirà d'assessora sobre qüestions europees del cap del Consell

Daniel Martín
2 min
Carolina Punset en una imatge d'arxiu

ValènciaL'exportaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes i exeurodiputada Carolina Punset, que va abandonar el partit l'octubre de l'any passat, ha acceptat l'oferta del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, d'incorporar-se al gabinet del cap del Consell, on exerciria la feina d'assessora sobre qüestions europees i comerç exterior. Així ho ha confirmat la mateixa dirigent, que en declaracions a À Punt ha afirmat que està molt contenta de poder "col·laborar amb el govern socialista i aportar una visió progressista i tolerant".

L'oferiment de Puig es produeix després que l'exportaveu de Cs hagi mantingut durant els últims anys una actitud molt crítica amb la direcció de la formació taronja, a la qual va criticar de manera contínua fins que va abandonar el partit l'octubre passat. De fet, la seva sortida també va ser polèmica, ja que, mentre que Punset va defensar que havia dimitit de manera voluntària, Ciutadans va afirmar que havia sigut expulsada per haver-se reunit amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

La col·laboració de Carolina Punset i Ximo Puig es produeix després que durant la segona part de la legislatura l'exportaveu de Cs i el seu marit, Alexis Marí, que la va substituir com a líder de la formació al Parlament valencià, fins que ell també va abandonar el partit, s'hagin acostat progressivament al PSPV i, sobretot, després de les contínues crítiques dels dos polítics a Ciutadans, circumstància que ha afeblit el posicionament al País Valencià de la formació que lidera Albert Rivera. De fet, abans de la campanya electoral, es va especular sobre la possible incorporació de tots dos a les llistes electorals dels socialistes valencians.

Amb l'acceptació de Carolina Punset de la proposta del líder dels socialistes valencians, l'exdirigent de Cs continua el seu viratge polític, que l'ha portat de posicionaments conservadors, amb un profund rebuig del sistema d'ensenyament del valencià i dures crítiques al govern del Botànic, a la seva presència en el gabinet d'un president com Ximo Puig, que, tot i mantenir equilibris amb els sectors del seu partit que rebutgen apostar de forma decidida per normes com el requisit lingüístic, sí que manté la defensa de l'autogovern valencià i aposta per la via federal a l'estat espanyol.

stats