Correbous
País Valencià 25/08/2022

Una dona morta, la setena víctima d'enguany, en la celebració dels bous al carrer al País Valencià

La xifra iguala la registrada el 2015, any que fins avui ostentava en solitari el rècord de víctimes mortals

2 min
Imatge d'arxiu de la celebració dels 'bous al carrer' a la localitat castellonenca d'Onda.

ValènciaUna dona de 73 anys ha mort aquest dijous al voltant de la 13 h durant la celebració de la tradició popular coneguda com a bous al carrer a la localitat valenciana de Beniarbeig (Marina Alta), segons ha informat la Guàrdia Civil. La víctima, que residia a la ciutat veïna de Dénia, no ha pogut superar les conseqüències de la greu ferida que ha patit al tòrax. Al conèixer el trist desenllaç, l'Ajuntament de Beniarbeig ha decretat un dia de dol i ha suspès tots els actes taurins.

Es tracta de la setena persona que perd la vida en un d'aquests actes aquest 2022 al País Valencià. De fet, amb la mort de la dona s'iguala la xifra del 2015, que ostentava en solitari fins avui el trist rècord de ser l'any amb més víctimes en aquesta celebració.

La primera víctima d'aquest 2022 va ser un home de 64 anys que va morir després de romandre nou dies ingressat a l'Hospital de Dénia, on va ser traslladat al ser ferit el 8 de juliol a Pedreguer. Pocs dies més tard, el 12 de juliol, un home moria a la localitat de Picassent i un altre també a Meliana. Les últimes víctimes han sigut un jove a Soneja i dos homes a Vallada i Almedíxer.

Les contínues morts als bous al carrer han reobert el debat sobre la necessitat de prohibir o limitar la celebració d'aquesta tradició. De fet, aquesta setmana el govern municipal de Tavernes de la Valldigna (Safor) ha anunciat que ha decidit no autoritzar enguany la tradicional celebració mentre que uns altres, com els de Nàquera, han suspès els actes per la presència de menors d'edat al recinte. 

El pas endavant de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, governat per Compromís i PSPV, és a hores d'ara una decisió excepcional en una autonomia, la valenciana, on, segons dades de la conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, aquest 2022 s'organitzaran actes de bous al carrer en prop de 300 localitats.

stats