País Valencià 15/11/2013

Escola Valenciana aconsegueix reunir els diners que els permetrà continuar la seva tasca de difusió de la llengua

L'entitat va arribar dijous a la nit al seu objectiu mínim de 60.000 euros per garantir la continuïtat imminent dels seus programes i activitats

Salvador Almenar
2 min
DEFENSA LINGÜÍSTICA 
 La plataforma organitza diverses trobades d'escoles en valencià al llarg de l'any, com aquesta a la localitat de Pedreguer (Marina Alta), a més dels premis literaris Sambori, el voluntariat lingüístic, la gira de concerts i la programació de cinema amb l'objectiu de garantir l'ensenyament en llengua valenciana.

ValènciaLa plataforma d'entitats per la llengua Escola Valenciana va aconseguir ahir reunir els 60.000 euros necessaris per garantir la supervivència immediata dels seus programes i activitats. A les 23.27 hores l'entitat va arribar al seu objectiu mínim amb què va encetar el projecte de micromecenatge i que suposarà la continuïtat de la seva tasca almenys durant els pròxims quatre mesos tal com l'estava duent a terme fins ara.

Superats els 60.000 euros necessaris, aconseguits gràcies a l'aportació de milers de ciutadans i algunes entitats, el projecte de micromecenatge 'Fes Escola Valenciana!' continuarà obert 16 dies més a la plataforma Verkami perquè tothom que vulgui pugui fer-hi la seva aportació.

Escola Valenciana va fer una crida el 22 d'octubre en què demanava el suport de la ciutadania, atès que la seva continuïtat com a entitat que promou l'ús i la difusió de la llengua tant a l'escola com a altres àmbits de la vida quotidiana corria un seriós perill. Una crida a la qual la ciutadania del País Valencià, però també de les Illes Balears i de Catalunya, ha sabut donar resposta, i ha aconseguit que en tan sols 23 dies Escola Valenciana tingui a la seva disposició els 60.000 euros necessaris per seguir amb la seva activitat.

A més de milers de ciutadans anònims, també moltes personalitats han donat suport al treball d'Escola Valenciana. També des del Principat s'ha valorat la tasca de l'entitat i nombroses cares conegudes han donat un cop de mà perquè s'aconseguís l'objectiu del projecte 'Fes Escola Valenciana!'. És el cas de l'entrenador Pep Guardiola; els periodistes Toni Soler, Vicent Sanchis, Mònica Terribas i Vicent Partal; la presidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals; el cantant Xavi Sarrià; el director de cinema Ventura Pons, o l'actor Joel Joan.

Amb la davallada del 72% de les subvencions que rebia l'entitat, Escola Valenciana va haver de plantejar aquesta fórmula d'autofinançament perquè projectes com les trobades d'escoles en valencià, els premis literaris Sambori, el voluntariat pel valencià, la gira de concerts d'Escola Valenciana, la programació de cinema poguessin tirar endavant o mantenir una eina tan important per garantir l'ensenyament en valencià i l'obertura de noves línies com és l'oficina de drets lingüístics.

Un cop finalitzi el termini per fer aportacions al projecte de Verkami, l'entitat centrarà tots els esforços en la campanya 'Amics d'Escola Valenciana'. Aquesta és una altra forma de finançament pròpia que es va posar en marxa fa uns mesos i que actualment compta amb 700 amics que mensualment aporten cinc euros per fer sostenible el projecte de l'entitat.

Segons l'entitat, la xifra, però, no és suficient per garantir la continuïtat de totes les activitats de la plataforma i necessitarien un mínim de 3.500 'amics', que suposarien una injecció anual de 210.000 euros, perquè Escola Valenciana continués sense dependre d'altres fonts de finançament.

stats