La fiscal atribueix a Mónica Oltra la directriu d'ocultar i desacreditar la menor que va patir un abús

Creu que la seva actuació pot ser constitutiva dels delictes de prevaricació, abandó de menors i omissió del deure de perseguir delictes

Ara
2 min
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives del govern valencià, Mónica Oltra, durant la seva compareixença a les Corts Valencianes

ValènciaLa Fiscalia Superior del País Valencià atribueix a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, la directriu d'ocultar els abusos per part del seu exmarit a una menor tutelada, així com de "desacreditar la víctima i desvirtuar el seu testimoni negant la seva credibilitat". Així consta en l'escrit que la fiscal superior, Teresa Gisbert, ha enviat a la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià que ha de decidir si assumeix la investigació judicial tal com li va demanar el magistrat instructor, Vicente Ríos, atesa la condició d'aforada de la dirigent de Compromís, que és també diputada de les Corts Valencianes.

Segons l'escrit, al qual ha tingut accés l'agència Efe, la fiscal considera que hi ha "indicis rellevants" que l'actuació d'Oltra pot ser constitutiva dels delictes de prevaricació, abandó de menors i omissió del deure de perseguir delictes.

A partir de la instrucció feta per Vicente Ríos, la Fiscalia conclou que va haver-hi "un pla preestablert" per ocultar i desacreditar la menor i destaca que la conselleria no va informar dels fets ni la policia, ni la Fiscalia de Menors, ni l'administració de justícia. Uns fets que només van transcendir quan la víctima els va explicar a uns policies, "més de quatre mesos després" d'haver-ho comunicat a una treballadora social.

Gisbert considera "ineludible qüestionar si va haver-hi una voluntat real d'aclarir aquests abusos", atès que veu "escassa, desidiosa o nul·la" la voluntat d'aclarir-los. Assenyala que la voluntat semblava ser la de "deixar-ho córrer", una actitud, a parer seu, "incomprensible" i "estranya", que "passa a ser comprensible quan es descobreix que l'autor dels abusos denunciats era el marit" d'Oltra. Finalment, afegeix que es podria al·legar que algun funcionari, tècnic o psicòleg s'equivoqués. "Però tots?", es pregunta, abans de manifestar que es va fer "una investigació superficial, interna, en la qual es percep incidiariàment una línia d'ocultació dels fets".

stats