País Valencià 01/02/2013

Indulten la mare valenciana que va comprar menjar amb una targeta de crèdit que va trobar al carrer

Emilia Soria, que havia d'anar a la presó d'aquí 15 dies, diu que està "molt contenta" i que encara no s'ho creu. La campanya de suport havia recollit 167.000 firmes

Efe
2 min

ValènciaEl govern espanyol ha indultat la jove mare de Requena, al País Valencià, que va comprar menjar i bolquers per les seves filles amb una targeta de crèdit que va trobar al carrer. Es va gastar 193 euros. El jutge la va condemnar a un any i 10 mesos de presó i en 15 dies havia d'ingressar a la presó.

El consell de ministres, a proposta del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha decidit la commutació de la pena privativa de llibertat per trenta dies de treballs en benefici de la comunitat a canvi que no torni a cometre un delicte en el termini de tres anys, han informat fonts de Justícia.

Poc abans que es conegués l'indult, Jorge Albertini, advocat de la jove, anunciava a Efe que el jutjat d'execució penal número 13 havia "inhabilitat l'execució de la pena".

Amb aquesta decisió del jutjat, Soria, de 28 anys, evitava ja el seu ingrés a la presó i el cas quedava així tancat perquè, segons el seu advocat, aquesta resolució judicial és ferma "en només quatre dies".

La jove valenciana ha explicat que el seu advocat li ha comunicat la notícia quan estava recollint signatures per demanar el seu indult davant els jutjats de la plaça de Castilla, a Madrid, amb el seu marit.

Soria ha assegurat que està "molt contenta" i que "ni m'ho crec, encara", i ha agraït l'ajuda que ha rebut per aconseguir aquesta resolució perquè considera que la condemna que li havien imposat "no era justa".

Emilia Soria es va trobar al carrer fa cinc anys i mig una cartera sense diners però amb una targeta de crèdit, amb la qual va gastar 193 euros en aliments i bolquers per a les dues filles que tenia llavors.

Emilia, que ara té una tercera filla, va ser condemnada a un any i nou mesos de presó per un delicte de falsedat en document mercantil, i sis mesos de presó per estafa per uns fets que van ocórrer fa cinc anys i mig.

La segona de les penes va ser commutada per treballs a la comunitat i al pagament d'una multa de 900 euros, que encara està complint, però no va passar el mateix amb la primera, segons el parer del lletrat, per "un error tècnic", ja que la substitució de la pena es va demanar "fora de termini".

La campanya de recollida de signatures per demanar que l'Emilia no ingressés a la presó ja havia aconseguit reunir 167.000 signatures.

stats