País Valencià 29/09/2021

L'alcalde de València censura els comentaris xenòfobs contra una candidata a fallera major

Joan Ribó: "Les Falles són un element d'integració important de persones que no han nascut a València"

Ara
2 min
Joan Ribó en roda de premsa exposant la seva denúncia pública

ValènciaL'alcalde de València, Joan Ribó, ha censurat els comentaris xenòfobs a les xarxes socials dirigits a una de les candidates a fallera major de València 2022 pel seu origen i ha defensat que tant ella com qualsevol altra que vulgui optar a aquest càrrec sense haver nascut a la ciutat pugui fer-ho. "No té cap sentit que una persona per no haver nascut ací no puga ser fallera major, faltaria més", va dir Ribó, preguntat per aquests comentaris i per la condemna que n'havia fet la Junta Central Fallera (JCF). "Les Falles són un element d'integració important de persones que no han nascut a València", va dir, i va afegir que cal apostar per "conservar-ho i potenciar-ho".

Ribó, que es va pronunciar d'aquesta manera després de presidir ahir a l'Ajuntament l'acte de recepció de la Reial Senyera després de la seva restauració, va donar suport al rebuig als comentaris despectius de les xarxes, com ara: "Les festes regionals no haurien de tenir màxims representants de fora" o "Xenofòbia, racisme... Aquestes paraules i demanar ajudes és el primer que apreneu en trepitjar aquesta terra". La JCF considera "desafortunats i despectius" els comentaris, que van aparèixer a les fotos de la JCF, i en els quals s'al·ludia a l'origen llatinoamericà de la candidata, amb afirmacions com "Saps el que val ser fallera major o de la cort? Si només cal veure-la per veure que desentona", i ha anunciat que estudiarà la possibilitat de "prendre mesures sobre aquest tema perquè no torni a succeir".

"Ha tingut una reacció estupenda", va dir el responsable municipal sobre el comunicat de la JCF. "Em sembla lamentable el comportament de criticar a una persona magnífica per no haver nascut a València i voler ser fallera major", va afegir.

stats