Falles 2023
País Valencià 19/10/2022

Laura Mengó i Paula Nieto són les noves falleres majors de València per al 2023

Aquest any es trencarà una nova barrera i serà el primer cop que la màxima representant de la festa pateix una discapacitat

Ara
2 min
Candidates a Fallera Major i Fallera Major Infantil de de València 2023. Entre elles les guanyadores, Laura Mengó i Paula Medina

ValènciaValència ja coneix qui seran les falleres majors per a les festes del 2023. Paula Nieto Medina, de la comissió de la Falla Azcárraga - Ferran el Catòlic, i Laura Mengó, de L'Antiga de Campanar, han estat els noms que l'alcalde de València, Joan Ribó, ha llegit davant l'assemblea de presidents, el ple de la Junta Central Fallera, representants de la festa i membres del jurat. Posteriorment, s'ha posat en contacte amb les noves fallera major i fallera major infantil per comunicar-los la notícia.

Trencant barreres

Un dels fets més significatius d'aquestes Falles 2023 serà el paper de la fallera major, Laura Mengó, ja que serà el primer cop que la màxima representant de la festa pateix una discapacitat reconeguda. "Estic orgullosa de trencar barreres, però vull ser una més", ha dit la fallera major a Les notícies del matí d'À Punt. Un repte, afirma Mengó, del qual se sent orgullosa, però pel qual no vol "destacar". La fallera, que pertany a la comissió de l'Antiga de Campanar, confia que la seua situació i els seus actes serveixin per donar visibilitat i força a totes les pròximes candidates. "Vull que sàpien que els somnis es poden complir", afirmava Mengó durant l'entrevista amb À Punt.

Mengó és una jove infermera de vint-i-cinc anys que treballa al departament de maternitat de l'Hospital de la Fe de València. D'altra banda, Paula Nieto, fallera major Infantil, té onze anys i estudia 6è de primària a les Escoles de San José - Jesuïtes de València. La proclamació de les màximes representants de la festa se celebrarà aquesta vesprada a l'Ajuntament de València, acte amb el qual començaran a exercir els seus nous càrrecs i rellevaran Carmen Martín i Nerea López.

stats