País Valencià 28/09/2017

L'Hotel Astoria de València renuncia a acollir un acte en suport del referèndum per "amenaces"

La iniciativa es trasllada a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània

Ara
2 min
La pancarta d'Acció Cultural del País Valencià amb el lema 'Democràcia'.

ValènciaL'Hotel Astoria Palace de València ha renunciat a acollir l'acte de la plataforma Va de Democràcia previst per a demà divendres a les 19.00 h. Així ho ha comunicat el seu director, Joan Soldevila, que s'ha adreçat als organitzadors per comunicar-los que, "per causa de les pressions rebudes per diferents vies", la iniciativa en suport del referèndum de Catalunya no es podrà celebrar en aquest establiment.

Segons un comunicat de Va de Democràcia, les pressions i amenaces denunciades per Soldevila "van des de comentaris al mòbil a la cancel·lació de reserves", un fet que ha propiciat que el director hagi telefonat a la central de la cadena hotelera, que ha recomanat la suspensió de l'acte. Finalment, els organitzadors han rebut un correu de la direcció de l'hotel on se'ls ha notificat que l'acte se suspèn per "un problema de manteniment, aliè a la seva voluntat".

Cartell de l'acte convocat demà divendres a València en  suport del referèndum.

"No podem fer-nos enrere"

Des de Va de Democràcia han assegurat que "no podem fer-nos enrere per les pressions d'aquells que no respecten la llibertat d'expressió. Som una iniciativa social i popular promoguda per 12 persones que ja ha rebut més de 1.200 signatures d'arreu el País Valencià, entre les quals trobem representants de professions i ocupacions ben diverses, des de l'ensenyament a la literatura, passant pel comerç, les universitats, el periodisme o l'àmbit polític i sindical".

En aquest sentit, Josep Barberà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià i un dels promotors de la iniciativa, ha assegurat que "no anem a recular per por quan veiem que, des de fa dies, el poble de Catalunya està resistint amb un somriure i amb clavells. Farem l'acte amb normalitat i respecte. Els valencians volem mostrar la nostra solidaritat amb el referèndum i ho farem. Fem una crida a tothom a la tranquil·litat".

La iniciativa es traslladarà a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània i tindrà lloc a la mateixa hora.

stats