Mascareta i distància de seguretat tant per participar en les Falles com per visitar-les

El govern valencià afirma que les dades epidemiològiques són "favorables" i que permeten la celebració de la festa

Ara
1 min
Muntatge de la 'meditadora', la figura principal del monument de la plaça de l'Ajuntament de València

ValènciaJa ho havia avançat el 17 d'agost, però aquest divendres ho ha reiterat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, que ha subratllat que l'ús de la mascareta serà obligatori en tot moment durant la celebració de les Falles, fins i tot a l'aire lliure, i que aquesta norma s'aplicarà tant per als participants dels actes com per als ciutadans que hi vagin com a espectadors.

Barceló, que ha comparegut davant els mitjans de comunicació pocs dies abans de l'inici de la festa –que tindrà lloc de l'1 al 5 de setembre–, també ha explicat que durant les activitats estàtiques s'haurà de garantir la distància de seguretat d'1,5 metres, a més de controlar els aforaments i l'accés a tots els recintes fallers. I si es duen a terme activitats itinerants, com ara cercaviles, a més de l'ús obligatori de la mascareta i de la distància de seguretat s'hauran d'evitar aglomeracions i, si cal, canviar aquells itineraris tradicionals que no permetin complir aquests requisits.

La consellera ha insistit que les dades epidemiològiques al País Valencià són ara "favorables": en concret, 221 casos de coronavirus per cada 100.000 habitants, 51 punts menys que la mitjana de l'Estat. Amb tot, ha defensat que la ciutadania no pot "abaixar la guàrdia" ni "celebrar res" com si s'hagués superat la pandèmia. Abans de concloure la seva intervenció ha demanat "prudència". "Tothom ens mira", ha afegit.

stats