País Valencià 31/08/2021

Més de 2.500 llamps van caure ahir en territori valencià

La quantitat es dobla si es tenen en compte els que van caure en aigües prop de la costa

Ara
1 min
2500 llamps impactaren ahir al País Valencià

ValènciaLa suma total de llamps que va rebre dilluns el País Valencià arriba a 2.520. Però parlaríem de més del doble si es comptabilitzessin també els que van caure en aigües prop de la costa, segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

La tempesta va estar activa durant tot el dia, malgrat que els moments amb més intensitat van ser de matinada, sobretot al litoral del Camp de Morvedre, a la localitat de Canet d'en Berenguer, on van caure més de 180 litres per metre quadrat. A Sagunt les intenses precipitacions van arribar a pics en què es van acumular més de 220 litres per metre quadrat en quatre hores. L'aiguat va obligar a rescatar persones atrapades en vehicles, a tallar carrers inundats, a interrompre la circulació dels trens de Rodalia i a tancar les platges de les dues localitats.

2520 llamps impactaren al País Valencià

Al llarg del matí van pujar les tempestes cap al nord de Castelló i al migdia es van estendre en direcció sud per la província, on els bombers van haver d'intervenir en rescats de persones i van haver de retirar arbres per recuperar la normalitat en zones com Nules, la Vall d'Uixó, Xilxes, Almenara i Moncofa. En aquesta última població van haver d'intervenir en un incendi originat al quadre elèctric d'un habitatge en plena tempesta.

A la vesprada, les pluges van anar acompanyades de calamarsa, amb ratxes de vent fort. La intensitat amb què van caure les precipitacions a València van causar la caiguda del cap d'una de les figures de la falla Sueca-Literat Azorín. No va ser fins a la nit quan les tempestes van arribar al sud del País Valencià i van afectar principalment zones d'Alacant.

Bombers intervenen al parc de Sagunt
stats