País Valencià 31/08/2021

Les pluges trenquen un monument de la secció especial hores abans de l'inici faller

Va caure al final de la vesprada, després que la tempesta arribés a la zona del monument

Ara
1 min
Un artista fallero coloca la cabeza del remate de la falla de la sección especial Sueca Literato Azorín que se desplomó tras la gran tromba de agua que descargó en Valencia. EFE/ Biel Aliño

ValènciaUn dels remats de la falla de la secció especial de València, Sueca Literat Azorín, va caure ahir al final de la vesprada després que la tempesta i les fortes pluges que afectaven la ciutat arribessin a la zona on hi ha el monument, segons informen fonts de la Junta Central Fallera.

La falla del carrer Sueca és una de les nou falles que formen la categoria especial dels monuments que es planten a la capital del Túria. És per això que la grandària dels monuments obliga a deixar moltes peces esteses al carrer els dies de la tradicional "plantà". El temporal d'ahir va enxampar tots aquests monuments i els artistes fallers treballen des d'ahir a la nit per arreglar-ho tot abans que comenci la festa, demà dimecres 1 de setembre.

L'acumulació de l'aigua ha causat embassaments sobre els monuments, motiu pel qual el remat, en forma de cap de dona, del monument faller de Sueca Literat Azorín, es va trencar pel coll al caure des de la part alta de la falla fins a terra. La comissió d'aquesta falla ja treballa juntament amb els artistes per arribar a temps a la "plantà".

stats