País Valencià 08/02/2016

Front comú de MÉS i Compromís per reclamar un govern a Espanya aliat de les comunitats del canvi

Mónica Oltra ha expressat el compromís del seu partit en la defensa dels postulats polítics de MÉS al Congrés

Efe
2 min
Mònica Oltra i Biel Barceló junten forces al Congrés / ISAAC BUJ

PalmaEls líders de MÉS i Compromís, Biel Barceló i Mónica Oltra, respectivament, han reivindicat aquest dilluns al matí a Palma la "necessitat que a Espanya hi hagi un govern aliat dels governs del canvi progressistes" de territoris com les Balears i la Comunitat Valenciana.

En roda de premsa, la número u de Compromís ha lamentat que els dos executius autonòmics "portin set mesos amb les portes tancades del govern d'Espanya" del PP, fet pel qual ha apostat per la constitució d'un executiu progressista liderat per Pedro Sánchez. "Els nostres governs necessiten un govern a Espanya que sigui de canvi", igual que els executius autonòmics valencià i balear, ha insistit Oltra.

La també vicepresidenta del govern valencià s'ha mostrat convençuda que la voluntat del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, és pactar i que els socialistes liderin un govern a Espanya que posi fi a la "prepotència i al govern corrupte del PP".

Oltra ha defensat un govern central a la "valenciana o la balear", i els eixos serien el rescat de les persones, la lluita contra la corrupció, l'impuls i la defensa dels serveis públics, un nou model productiu que impulsi una economia ecològica i la reivindicació del debat territorial.

En aquest context, la política valenciana s'ha distanciat dels partits que defensen el "dogma neoliberal, la 'troica' i les retallades", i s'ha mostrat escèptica que Ciutadans vulgui formar part d'un executiu progressista, "a la vista del seu programa electoral" .

Per la seva banda, Barceló ha expressat la seva satisfacció pel pacte tancat avui amb Compromís perquè MÉS tingui "veu" al Congrés dels Diputats a través dels diputats de la formació valenciana, per reivindicar a la cambra baixa els interessos de les Illes Balears, com la millora del finançament de les illes o del transport. Oltra ha expressat el compromís del seu partit en la defensa dels postulats polítics de MÉS al Congrés.

Els dos líders han destacat l'important paper que exerceixen els seus partits a les seves comunitats a l'hora d'exercir la vicepresidència dels executius valencià i balear, liderats en tots dos casos pel PSOE. Barceló i Oltra han al·ludit a les "enormes afinitats polítiques" existents entre les dues formacions nacionalistes i han mostrat la seva intenció d'"intensificar" les seves relacions polítiques.

stats