País Valencià 22/02/2021

El País Valencià deixa d'estar en "risc extrem" per coronavirus dos mesos després

La incidència disminueix fins als 224 casos per cada 100.000 habitants

Ara
1 min
Vacunació a una residència del municipi valencià d'Alboraia

ValènciaAquest dilluns el País Valencià ha deixat d'estar en "risc extrem" per contagi de coronavirus al registrar durant els últims 14 dies una incidència de 224 casos per cada 100.000 habitants. Ara se situa en la zona de "risc alt" o nivell tres, en la qual no es trobava des del passat 16 de desembre.

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha informat aquest dilluns de 189 casos nous confirmats mitjançant una prova PCR o a través de tests d'antígens, una xifra molt petita però que està vinculada a la menor realització de proves durant els caps de setmana per la reducció de personal. De fet, per aquest mateix motiu, des de l'inici de la pandèmia cada dimarts es produeix un important repunt de positius.

Tot i la disminució de contagis, la xifra de víctimes diàries continua molt elevada. Aquest dilluns ha sigut de 35 (6.437 des de l'inici de la pandèmia). Pel que fa als centres sanitaris, en aquests moments hi ha 1.587 persones ingressades als hospitals valencians, 368 de les quals en unitats de crítics.

A l'espera d'un relaxament en les restriccions la setmana que ve

La disminució de la transmissió del virus, de la pressió hospitalària i de les defuncions ha animat el govern valencià a facilitar un relaxament de les restriccions aprovades el 21 de gener i prorrogades fins a finals de mes l'11 de febrer. És per això que s'espera una setmana de contínues negociacions entre l'executiu autonòmic i els representants dels sectors econòmics més afectats.

Segons ha informat aquest dilluns À Punt, entre d'altres mesures el Consell pretén que els bars i restaurants puguin reobrir les terrasses en horari reduït, una proposta que la coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) s'ha afanyat a rebutjar al considerar-la discriminatòria per als establiments que no disposen de terrassa. Des del govern valencià també s'estudia la possibilitat d'eliminar el tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana.

stats