País Valencià 16/11/2021

El PP i Cs, disposats a negociar una llista electoral conjunta a les Corts Valencianes

Mazón afirma que les dues formacions comparteixen el camí "ja iniciat" en la Diputació d'Alacant

Ara
1 min
El president del Partit Popular valencià, Carlos Mazón, en una imatge d’arxiu.

ValènciaEl president de la Diputació d'Alacant i del Partit Popular del País Valencià, Carlos Mazón, ha reconegut aquest dimarts que la seva formació i Ciutadans estan "treballant" per concórrer als comicis autonòmics del 2023 al País Valencià en una mateixa llista electoral.

Per avançar en les converses, el mateix Mazón mantindrà aquest divendres un encontre amb la líder de Cs a escala estatal, Inés Arrimadas. "Hi ha un camí important que Cs i PP, com a gran espai de centre liberal, podem recórrer", ha avançat el dirigent alacantí.

El president del PP valencià ha fet aquestes declaracions després que aquest dilluns la portaveu a les Corts de Ciutadans, Ruth Merino, ja obrís la porta a aquesta opció. "És un camí interessant", ha afegit aquest dimarts Mazón, que ha admès que les dues formacions comparteixen que el camí "ja està iniciat" en la Diputació d'Alacant, institució que governen conjuntament. Finalment, el dirigent conservador també ha destacat que PP i Cs coincideixen en bona part de les receptes econòmiques com, per exemple, una baixada d'impostos.

La creació d'una mateixa llista electoral a les Corts es veu afavorida per la davallada que està patint Ciutadans durant els últims mesos i pel llistó electoral del Parlament valencià, que és del 5% (al conjunt de l'Estat l'habitual és el 3%), un percentatge que dificulta l'obtenció de representació dels partits més petits.

stats