PP i Vox veten a Montserrat la publicació degana del País Valencià

Des de la revista 'Saó' qualifiquen la mesura de "sectària" i una mostra d"'odi" cap al català

Ara
1 min
Portada del número 497 de la revista 'Saó'.

ValènciaEl Partit Popular i Vox han tornat a vetar una publicació en valencià en un dels municipis en els quals governen des de les eleccions autonòmiques i municipals del maig passat. En aquesta ocasió es tracta de la localitat de Montserrat, a la comarca de la Ribera Alta.

El consistori, que es va constituir al desembre després d'una moció de censura contra el ja exalcalde del PSPV Josep Maria Mas, ha anul·lat la subscripció a la revista Saó, la degana de la premsa en valencià.

La cancel·lació l'ha explicada la mateixa revista mitjançant un comunicat on han subratllat que desconeixen si la decisió és "exclusivament de Vox, que assumeix Cultura, i el Partit Popular i el seu nou alcalde han sigut incapaços d'evitar aquest vet a la revista i, en definitiva, al valencià".

Des de Saó qualifiquen la mesura de "sectària" i una mostra d"'odi cap a la llengua que parlen majoritàriament al poble de Montserrat". També lamenten "la persecució malaltissa i selectiva al valencià" duta a terme pel Partit Popular i Vox.

L'anul·lació de la subscripció de Saó es produeix després del vet de l'Ajuntament de Borriana a les revistes en català CamacucLlengua NacionalCavall FortEl Temps Enderrock i del de l'Ajuntament de Torrent a la revista infantil valenciana Camacuc. A més, a Torrent, Partit Popular i Vox van canviar el nom de l'auditori municipal, que el 2016 s'havia batejat en honor al cofundador de l'històric grup de música folk Al Tall Vicent Torrent, i va passar a dir-se únicament Auditori Municipal.

stats