País Valencià 15/06/2019

València, Castelló i Elx reelegeixen els alcaldes d'esquerres mentre que Alacant serà governada per la dreta

Joan Ribó revalida el càrrec a València, Luis Barcala a Alacant i Marco i González a Castelló i Elx

Daniel Martín
2 min
El dirigent de Compromís, Joan Ribó, després de ser reelegit com a alcalde València

ValènciaAlacant, amb la reelecció del conservador Luis Barcala gràcies als nou vots del Partit Popular i els cinc de Ciutadans, és l'única gran ciutat del País Valencià on la dreta deté l'alcaldia, en un resultat gairebé calcat al d'ara fa quatre anys.

A València Joan Ribó ha estat proclamat per segona vegada alcalde de la ciutat amb els vots del seu partit, Compromís (10), i del PSPV (7). En el seu parlament, el dirigent valencianista ha apel·lat al "diàleg" amb la resta de grups per "consolidar un canvi serè, tranquil i sense estridències, però amb fermesa". Ribó també ha expressat el desig que la ciutat "aprofundeixi en els drets de les persones" i esdevingui un espai "accessible, amable i d'oportunitats", amb "barris i pobles connectats entre si" i "cada dia més verda".

A Alacant Luis Barcala, que va arribar a l'alcaldia el 2018, després de guanyar una moció de censura contra el socialista Gabriel Echávarri, governarà en minoria amb els vots del PP i Cs, que en tindrà la vicealcaldia, amb María Carmen Sánchez. El conservador comptarà molt presumiblement amb el suport de Vox. Avui la formació d'extrema dreta ha votat el seu candidat i no formarà part de l'executiu municipal. En el seu discurs, Barcala ha instat la resta de regidors a treballar per "situar Alacant on es mereix" i ha reclamat bastir un clima d'entesa perquè els alacantins "no volen revenges, sinó diàleg".

El dirigent del Partit Popular, Luis Barcala, en la seva reelecció com alcalde d'Alacant

En el cas de Castelló de la Plana, la socialista Amparo Marco ha revalidat el càrrec gràcies al suport dels 10 regidors del PSPV, els tres de Compromís i els dos representants de Podem-Castelló en Moviment-Esquerra Unida. La ciutat de la Plana comptarà amb el govern més plural de les quatre grans ciutat valencianes gràcies a la reedició del batejat com a pacte del Grau.

Finalment a Elx el socialista Carlos González ha revalidat l'alcaldia de la tercera ciutat més poblada del País Valencià gràcies al suport dels 12 regidors del PSPV i els dos de Compromís.

stats