País Valencià 10/02/2021

Els restauradors de Castelló, Elda i Petrer anuncien que desobeiran el tancament de bars i restaurants

L'incompliment de les restriccions de la Generalitat podria suposar una sanció de 60.000 euros per a cada establiment

Daniel Martín
1 min
Un bar tancat a la ciutat de València

ValènciaLes associacions de restauradors de Castelló de la Plana, Elda i Petrer han fet una crida als propietaris dels bars i restaurants de les tres ciutats perquè el dimarts 16 de febrer obrin els seus establiments i desobeeixin el tancament del sector imposat per la Generalitat Valenciana per reduir els contactes socials i així la transmissió del coronavirus. Tot i que les restriccions vigents, que també inclouen la prohibició de trobades familiars als domicilis, s'acaben aquest diumenge, 14 de febrer, des del Consell ja han deixat entreveure que la seva intenció és prorrogar-les fins a finals de mes.

Tot i que els restauradors de Castelló de la Plana ja havien anunciat la mesura de protesta, l’associació d'Elda i de Petrer (totes dues a la província d'Alacant) han comunicat aquest dimecres que se sumaven a la convocatòria després de la decisió del Tribunal de Justícia del País Basc d’invalidar l’ordre de l’executiu autonòmic de tancar els bars i restaurants a les zones amb més incidència del virus. "Cal alçar el cap, obrir els bars i restaurants i no tolerar més atropellaments per part de la Generalitat Valenciana", ha defensat l'Associació Hostaleria Vall d'Elda en un comunicat.

La crida a la desobediència de les associacions de restauradors de Castelló de la Plana, Elda i Petrer, que podria suposar sancions de fins a 60.000 euros a cada establiment, no compta amb el suport de la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana, que, no obstant, ha explicat que estudia presentar un recurs semblant al del País Basc.

Publicació de l'Associació Hostelera de Castelló
stats