País Valencià 21/11/2016

Rita Barberá admet la donació de 1.000 € al seu partit però nega que li tornessin els diners

La senadora, investigada per una suposada donació que hauria permès aflorar diner negre, ha arribat a la seu judicial acompanyada del seu advocat i ha marxat després de prestar declaració sense dir res a la premsa

Dani Sánchez Ugart
2 min
La senadora Rita Barberá a la seva arriba al Tribunal Suprem per declarar en qualitat d'investigada pel cas Taula.

MadridL'exalcaldessa de València del PP i actual senadora del grup mixt Rita Barberá ha arribat aquest dilluns sobre les 10.00 h al Tribunal Suprem, on serà interrogada en qualitat d'investigada per un presumpte delicte de blanqueig de capitals en el grup municipal del PP a l'Ajuntament de València en el marc de l'anomenada operació Taula, emmarcada dins del cas Imelsa.

Davant del jutge, Barberá ha respost les preguntes de la defensa i de la Fiscalia, però no les de l'acusació popular del PSOE, segons han explicat fonts judicials. Tot i així, el jutge demanarà que les preguntes de la lletrada de l'acusació quedin incorporades al sumari. El relat de Barberá ha sigut igual que el del seu escrit al jutge de València, i l'exalcaldessa ha mantingut que va pagar 1.000 euros al seu partit com a donació, però ha negat que el PP els hi tornés en bitllets. La mateixa versió que l'actual senadora va fer pública en la roda de premsa posterior a la petició de la Fiscalia d'investigar-la, moment que va aprofitar per anunciar que no deixaria l'escó al Senat.

També ha negat conèixer que aquest presumpte blanqueig passés en altres casos, i s'ha escudat en el fet que ella no formava part del comitè de campanya. Les parts tenen 3 dies per sol·licitar noves proves, una de les quals poden ser els 4 imputats valencians que l'assenyalen com a cap de la trama.

Barberá ha entrat a la seu del tribunal sense fer declaracions als mitjans, després d'arribar-hi en un taxi acompanyada del seu advocat, José Antonio Choclán. La senadora s'ha presentat a l'alt tribunal uns 30 minuts abans de l'hora marcada pel jutge instructor, Cándido Conde-Pumpido –el que fou fiscal general de l'Estat durant els governs del socialista José Luis Rodríguez Zapatero.

Més d'una hora després que s'iniciés l'interrogatori, previst per a les 10.30 h però que ha començat 20 minuts tard, l'exalcaldessa sortia per la mateixa porta, també sense parlar amb la premsa, que l'esperava a l'exterior.

En el cas Taula, peça separada del cas Imelsa, amb 47 persones imputades més el PP com a persona jurídica, s'investiguen les donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors, quantitat que presumptament els era retornada pel partit en dos bitllets de 500 euros per blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il·lícita. La part de Barberá la veu el Suprem donada la condició d'aforada, com a senadora, de l'exdirigent popular.

stats