País Valencià 27/12/2012

Compromís impugna el nomenament del director suplent de RTVV i demana paralitzar l'ERO

La coalició assegura que la designació d'Alejandro Reig no va ser conforme a legalitat per no estar triat amb els vots favorables del consell d'administració

Ara
2 min
El portaveu de Compromís, Enric Morera, acompanya Xambó a les portes de la Ciutat de la Justícia de València.

ValènciaEl conseller de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) a proposta de Compromís, Rafa Xambó, ha presentat aquest matí a la Ciutat de la Justícia de València un recurs contenciós administratiu contra el decret aprovat pel govern valencià pel qual es va designar Alejandro Reig com a suplent del director general de RTVV.

Reig va estar triat per al càrrec sense el vistiplau del consell d'administració de l'ens dies després que l'exdirector general, José López Jaraba, dimitís per raons personals. El govern valencià va designar, doncs, un suplent temporal per al càrrec mitjançant un decret. Quan es culmini la remodelació de RTVV i s'executi l'ERO que afectarà un màxim de 1.198 treballadors, l'advocada Rosa Vidal serà la responsable de l'empresa pública.

Segons ha explicat Rafa Xambó a les portes dels jutjats, el recurs presentat pretén denunciar la il·legalitat del nomenament del suplent del director. "No es pot nomenar un director general suplent sense passar per un consell d'administració, i eixa persona no té cap potestat legal per acomiadar els treballadors de la casa, com ha fet en els darrers dies".

Xambó ha defensat la "il·legalitat" de l'actuació de la Generalitat Valenciana en assenyalar que el decret del govern valencià pel qual es nomena Reig com a suplent del director general es basa en la llei del 1984 de RTVV, la qual recull que "és el consell d'administració l'òrgan que ha de proposar el nomenament i el cessament dels directors generals". Per aquesta raó, Xambó ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia valencià la derogació del decret de nomenament de Reig i totes les decisions que hagi pres des de la seva presa de possessió.

El recurs presentat per Compromís mitjançant el seu conseller a RTVV també preveu unes mesures cautelars, com la suspensió de l'eficàcia del nomenament del director general suplent de RTVV i l'anul·lació de tots els acomiadaments que s'han produït en els darrers dies i que han estat dictats per Reig.

stats