País Valencià 24/05/2017

Marzà recorrerà la suspensió del decret de plurilingüisme i no paralitzarà la seva aplicació

La resolució del TSJ remarca que la norma fixa el nivell d'acreditació d'idiomes en funció de l'itinerari escolar escollit

Ara
2 min
El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues, s'ha reunit amb el conseller d'Educació Vicent Marzà, a qui li ha demanat classes de valencià per als policies i guàrdies civils.

ValènciaEl Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) ha suspès cautelarment l'aplicació del decret de plurilingüisme impulsat per la Generalitat perquè "redueix" els drets dels alumnes.

La resolució judicial remarca que no analitza "el fons de la llei", però pren la mesura perquè la la norma estableix el nivell d'acreditació dels idiomes de l'alumnat en funció de l'itinerari escolar que ha escollit.

La decisió es produeix després del recurs presentat per la Diputació d'Alacant, presidida pel popular César Sánchez.

En els fonaments jurídics, la resolució apunta que és "evident que si no s'adopta la solució de paralitzar l'execució es podrien produir greus danys i perjudicis de reparació impossible o difícil", i afegeix que la suspensió no provoca que el servei públic en sigui afectat.

"Resulta evident que, si no suspenem fins que es dicti sentència, un gran nombre d'alumnes podrien veure els seus drets disminuïts en relació a l'acreditació d'idiomes", manifesten els magistrats abans d'assenyalar que el greuge es produeix en les acreditacions dels idiomes en els nivells bàsic, intermedi i avançat.

L'alt tribunal també destaca que el recurs al decret de plurilingüisme no el presenta un particular o associació de pares d'alumnes sinó una administració pública. Per als magistrats, "no és freqüent que una administració prengui la iniciativa en defensa dels seus ciutadans" i, per això, la sala "té en consideració aquesta circumstància".

La resolució judicial "no paralitza la llei"

Per la seva banda, el conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha avançat que el seu departament recorrerà la resolució i ha anunciat que la mesura no paralitza la llei "perquè la sentència no és ferma".

"Les mesures cautelars no són fermes fins que la sentència no és ferma, per tant, no paralitza res. La resolució no analitza el contingut de la llei, sinó tan sols parla de la forma. Nosaltres estem tranquils perquè el Consell Jurídic Consultiu i l'Advocacia de la Generalitat han donat suport a la norma", ha remarcat Marzà.

stats