País Valencià 05/03/2021

Una vintena de dones de l'Assemblea Feminista de València es tanquen durant cinc hores a la Delegació del govern

Reclamen la derogació de la llei de seguretat ciutadana i l'arxiu dels procediments oberts pels incidents del 8 de març del 2018

Ara
2 min
Algunes de les dones de l'Assemblea Feminista de València quan han abandonat la seu de la Delegació del govern espanyol a València

ValènciaUna vintena de dones de l'Assemblea Feminista de València s'han tancat aquest divendres durant cinc hores a la seu de la Delegació del govern espanyol a València per reclamar a la delegada del govern al País Valencià, Gloria Calero, la derogació "íntegra" de la llei de seguretat ciutadana, coneguda popularment com a 'llei mordassa', l'arxiu dels procediments administratius oberts arran dels incidents ocorreguts durant la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l'any 2018 i el reconeixement que les forces i cossos de seguretat de l'Estat es van excedir durant les manifestacions celebrades a València per oposar-se a l'empresonament del músic Pablo Hásel.

La protesta s'ha iniciat a les 11 h quan les activistes han accedit a l'edifici oficial aprofitant que s'anava a celebrar un acte de reconeixement a la tasca duta a terme per les dones durant la pandèmia, circumstància que han aprofitat per seure al pati del recinte, d'on ja no s'han mogut. A fora, s'han reunit desenes de persones per mostrar el seu suport a les companyes que duien a terme la protesta.

Inicialment, Calero ha mostrat la seva disposició a reunir-se amb tres o quatre representants del col·lectiu, però no amb tot el grup, possibilitat que les membres de l'Assemblea Feminista han rebutjat. Finalment ha accedit a parlar amb totes les feministes i ha baixat al pati. Segons fonts del govern espanyol, després d'escoltar les activistes, la delegada del govern ha explicat que les exigències del col·lectiu feminista excedeixen les seves competències, i que en cap cas està a la seva mà derogar la llei de seguretat ciutadana ni llevar-los les multes, però que sí que podia traslladar el document amb les reivindicacions al ministeri de l'Interior i al de Política Territorial. Després de mantenir aquesta conversa, les dones han abandonat l'edifici i a l'exterior han sigut rebudes per desenes de persones.

stats