Partits

Vox pretén retirar el nom de Guillem Agulló d'un passeig de València

El Partit Popular afirma que no donarà suport a la mesura, impulsada pel seu soci de govern a l'Ajuntament

ARA
2 min
Juan Manuel Badenas, portaveu de Vox.

ValènciaNova mesura dels governs del Partit Popular i Vox contra la memòria de Guillem Agulló, el jove antifeixista valencià assassinat l'any 1983 per un grup d’extrema dreta. Si dimarts coneixíem que, a instàncies de Vox, les dues formacions havien decidit suprimir el premi Guillem Agulló que des del 2017 les Corts concedien a persones i entitats per reconèixer la seva tasca en la lluita contra la xenofòbia i els delictes d'odi, avui el regidor de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de València, Juan Manuel Badenas, ha anunciat que pretén canviar la denominació del passeig dels Jardins de Vivers que porta el nom del jove antifeixista.

El també segon tinent d'alcalde i dirigent de Vox ha assenyalat que donaran al passeig un nom que es correspongui "amb el que la majoria dels valencians pensen i senten". La denominació actual, segons el polític ultra, "suposa una imposició d'una part dels valencians que ara ja no és la majoritària": "Els electors van decidir que els que forméssim part del govern de la ciutat de València fóssim altres partits que representem altres idees", ha dit.

Des del Partit Popular, soci de Vox al consistori i la formació que ostenta l'alcaldia de la ciutat en la persona de María José Catalá, han afirmat que desconeixien la proposta dels seus companys de govern i que no li donaran suport. Ho ha assegurat el portaveu municipal, Juan Carlos Caballero, que ha afirmat que el PP no votarà a favor de la mesura perquè no està d'acord "amb el frontisme". Segons fonts municipals consultades per l'ARA, la iniciativa haurà de ser votada en comissió. Així doncs, si els conservadors mantenen la seva negativa la proposta no serà aprovada.

Els partits de l'oposició, el PSPV i Compromís, han criticat durament la mesura i han assenyalat que al País Valencià el PP i Vox estan aprovant iniciatives que serien "incomprensibles" en qualsevol país d'Europa. La portaveu de Compromís, Papi Robles, ha dit que "no es pot consentir que a la ciutat de València es facen passos arrere en la memòria democràtica". En el mateix sentit s'ha manifestat la portaveu del grup socialista, Sandra Gómez, que ha lamentat que el PP i Vox vulguin "esborrar una part molt important" de la història dels valencians.

stats