Contingut patrocinat
Paradís de compres 04/10/2023

Que la calor no t’arruïni l’estil: 5 consells d’un estilista professional

Vestir amb elegància és possible fins i tot quan els termòmetres toquen sostre. Et fem 5 recomanacions perquè abracis l’estiu amb peces clau per a qualsevol ocasió

4 min
Donar un aire informal a l’armari no significa renunciar a l’elegància

No sempre és fàcil encertar la roba que et queda bé durant l’estiu, quan les altes temperatures i l’ambient sufocant sovint ens conviden a rebel·lar-nos i fer just el contrari: treure peces en lloc de posar-ne. La calor provoca que l’estil habitual es relaxi per abraçar un tipus de moda més còmoda, funcional i versàtil que s’adapta als dies lluminosos i a les nits càlides.

Donar un aire més informal a l’armari estival no significa caure en el descuit ni renunciar a l’elegància, tot i que, a vegades, la línia que separa la relaxació i l’abandonament pot ser borrosa. Per sortir de dubtes, els experts en moda de La Roca Village recomanen seguir 5 consells infal·libles per vestir amb certa gràcia i dignitat quan els termòmetres es disparen, perquè és fàcil viure l’estiu amb estil quan saps com fer-ho. Pren nota.

1. Bàsics atemporals i siluetes 'oversize'

Com diu un dels preceptes universals de l’elegància: Less is more –menys és més–. És l’hora d'escollir les peces bàsiques de línies pures i ben estructurades que tenen un punt diferenciador, com un patró singular, un color atrevit o un detall sorprenent. “Un look d’estil minimalista és elegant i no requereix gaires esforços per aconseguir-lo”, assegura Jamal Sinno, personal shopper manager de La Roca Village. A l’estiu, oblida't també de tota aquella roba que entalla excessivament o s’ajusta a la pell oprimint-la. Les siluetes amples permeten millor que l’aire circuli pel cos i ens mantenen frescos, fins i tot durant els dies més calorosos.

Hi ha peces de roba que són clau per la seva atemporalitat i, alhora, efectivitat, com ara una camisa relaxada combinada amb uns pantalons curts per a un equilibri perfecte, o un vestit vaporós llarg fins als peus que serveix tant per anar a la platja com per prendre un còctel al capvespre, sempre que es combini amb els accessoris adequats.

1.
Camisa estampada de vaixells

HACKETT LONDON

Camisa

2. Els colors clars, millor

Les tonalitats clares són les millors aliades durant l’estiu, ja que reflecteixen millor la llum del sol i repel·leixen la calor. Així doncs, oblida't del negre –almenys durant el dia– i d’altres tons foscos o molt opacs com el gris, el blau marí o el granat, i aposta per la paleta de colors clars com el blau cel, el verd menta, el groc suau, el rosa... Són algunes opcions cromàtiques que mantenen un aspecte fresc i vibrant i fan una sensació de lleugeresa. “No obstant això, no tinguis por d'introduir accents de colors més vius per afegir una dosi de vitalitat al teu estil”, afegeix Jamal Sinno.

El blanc segueix sent el color estrella de l’estiu, ja que, més enllà de les seves propietats, és un dels clàssics absoluts de la temporada. Estil i frescor en un mateix color neutre.

2.
Bossa de mà

Coach

coach

3. El teixit importa

Més enllà del patró, escollir bé el teixit de la roba és essencial per anar còmode i fresc, i evitar així, un dels drames de la calor –i de l’elegància–: les marques de suor. “Opta per teixits lleugers i transpirables com el lli, el cotó, la viscosa i la gasa”, recomana Sinno. Aquestes opcions permeten regular millor la temperatura del cos i moure's amb facilitat. D'altra banda, evita teixits pesats i sintètics com el polièster, el niló, l'acrílic o el denim, ja que poden fer que et sentis incòmoda o que tendeixis a suar més.

3.
Vestit estampat de silueta vaporosa

ETRO

vestit

4. El peu al descobert

Deixa que els peus respirin durant l’estiu i allibera'ls de les sabates rígides, les vambes tapades o de teixits poc transpirables. Independentment de la forma o el taló, les sandàlies amb tires, les espardenyes amb vetes que rodegen els turmells i les sabatilles de tela són algunes de les millors opcions per mantenir els peus frescos. A més, aquest tipus de calçat afegirà un toc casual, però glamurós, al teu outfit d’estiu i és perfecte per recórrer els passejos marítims o descobrir noves ciutats mediterrànies".

4.
Sandàlia de pell amb tires

BALLY

PELL

5. El poder dels complements

Els complements són capaços de transformar un estilisme concret i portar-lo al terreny que busquem. Són peces adaptables, versàtils i de llarga durada dins l’armari que permeten explorar les múltiples facetes d’un vestuari específic. “Són essencials per donar personalitat i un toc diferenciador a cada un dels looks d’estiu”, reconeix Jamal Sinno, personal shopper manager de La Roca Village. És en els accessoris on s’accepta més la diversitat i la creativitat amb formes atrevides, materials acolorits i estructures sorprenents.

Per no perdre's amb una allau d'opcions, Jamal Sinno ho té clar: “Tria amb saviesa”. Hi ha complements que eleven un look i no passen necessàriament per l’estridència, com unes ulleres d’acetat, un barret panamà, una bossa de mà de silueta clàssica o unes arracades de grans dimensions. “Es tracta de jugar fins a trobar la combinació encertada”, conclou Sinno.

5.
Ulleres de sol de quadres Vichy

ETNIA BARCELONA

Captura de Pantalla 2023 08 01 a les 16.14.55

Trobaràs tots aquests articles passejant tranquil·lament per les boutiques outlet dels bulevards de La Roca Village, el destí de compres situat a tan sols 40 minuts de Barcelona i ben a prop de la Costa Brava.

Vestir amb elegància és possible fins i tot quan els termòmetres toquen sostre.
stats