Contingut patrocinat
Paradís de compres 04/10/2023

La roba que et fa sentir bé i et dóna poder: les 4 claus d'estil per treure's profit

Històricament, la moda ha ajudat a empoderar a la dona en la conquesta de les llibertats dins d’una societat igualitària. També és una eina indispensable en la construcció de la imatge personal. T’expliquem algunes claus d’estil.

5 min
La moda és un reflex de la societat de cada moment i la seva història s’ha esculpit en paral·lel dels canvis socials i polítics de cada època

La moda és un reflex de la societat de cada moment i la seva història s’ha esculpit en paral·lel dels canvis socials i polítics de cada època. Al llarg dels segles, i en especial en els darrers 150 anys, la roba ha esdevingut una eina fonamental d’expressió personal i també ha atorgat poder, especialment a les dones que han anat evolucionant la vestimenta i han transgredit els codis tradicionals per desafiar les restriccions imposades i alhora, mostrar les noves llibertats que anaven guanyant en una societat que continua caminant cap a la igualtat. 

Si fem un breu recorregut històric, un dels primers canvis que va dotar de poder - i mobilitat- a les dones a través de la seva indumentària va ser el dissenyador francès Paul Poiret. L’any 1909, coincidint amb el movimient sufragista al Regne Unit, va alliberar el cos femení dels corsets al dissenyar vestits sense lligadures. La imatge de la dona delicada amb vestit que torturava el cos, anava desapareixent a mesura que les dones buscaven la participació política dins de la societat. No va ser fins als anys 20 quan la nova situació social va propiciar canvis més profunds. La roba es va alleugerir: siluetes més rectes, peces amb tirants i les faldilles es van escurçar fins al genoll. Les flappers imposaven el model de una nova figura femenina a seguir: dones modernes, independents i desafiants que trencaven amb les tradicions. Coco Chanel també va propiciar un tipus de moda femenina més esportiva inspirada en les activitats d’oci i lleure de la classes benestants.

És l’època de la moda agender, aquella que trenca els codis masculí i femení, i vesteix a les persones, més enllà dels gèneres

A finals dels anys 40, una peça de roba va revolucionar l’armari femení i es va rebre inicialment com un escàndol: el bikini. Mica en mica, aquesta combinació explosiva que deixava al descobert el cos de la dona es va popularitzar i muses com Brigitte Bardot la van adoptar com un símbol de resistència. A la dècada dels 60, els moviments d’empoderament femení i les libertats sexuals van propiciar l’aparició d’altres peces de roba revolucionàries com la minifaldilla de la dissenyadora Mary Quant o als anys 70, el vestit de dues peces de Yves Saint Laurent que uniformava gèneres.

La dècada dels 80, quan les dones ja assolien la cúpula del poder, es va popularitzar el power dressing per la nova fornada d’executives. Vestits de dues peces amb muscles marcats i cintura ben estreta. La nova fornada de teixits tecnològics com la licra, el niló o el polièster també va ajudar a crear nous I atrevits dissenys aptes per a totes les butxaques. A finals del segle XX, les Riot Grrls van propiciar un moviment punk feminista als Estats Units. A nivell estètic, les asimètries, les irregularitats, els colors cridaners I les cadenes eres símbols de rebel·lia femenina. 

En els darrers 20 anys, hi ha hagut nous avanços pel que fa l’autonomia, la independència i la posició social de la dona. A nivell de moda s’ha traduït amb una aposta per les transparències, els obertures sorprenents i els talls pronunciats. També és l’època de la moda agender, aquella que trenca els codis masculí i femení, i vesteix a les persones, més enllà dels gèneres.

Les claus d’estil per treure’s profit

La moda és també una eina que permet esculpir una identitat i una imatge personal amb audàcia, si se sap com jugar amb les peces que afavoreixen cada cos. A més, desenvolupa un paper molt important en el desenvolupament de la nostra confiança i autoestima. Abans d'escollir la roba idònia que et projecta de portes enfora, és important tenir en compte uns consells per sentir que allò que tries i dus posat és el més encertat.

1.

Un vehicle d'expressió personal

La moda expressa qui ets i mostra la singularitat de cada persona. Abans d'escollir què potenciarà millor la teva personalitat, és important que les peces et facin sentir còmoda i reflecteixin qui ets realment. Aquest senzill raonament ajuda a generar confiança i seguretat. Per tant, et dona poder.

2.

La moda amiga, no enemiga

Cada persona té una morfologia corporal diferent i aquesta també pot canviar al llarg dels anys per diversos motius, com els canvis hormonals o els cicles vitals. En tot cas, la moda ha de realçar aquelles parts del cos que un mateix vol potenciar, ja sigui perquè els agrada o perquè volen ressaltar-les per un motiu concret. Al contrari, la moda també pot dissimular les característiques físiques menys afavoridores. En tot cas, si utilitzes peces de roba que et queden bé i accentuen la teva silueta, et farà sentir més segura i positiva de cara a l'exterior.

3.

L'experimentació és clau

La moda canvia, evoluciona i juga constantment amb la renovació. Aprofita les tendències per sortir de la zona de confort i provar peces noves o combinacions insòlites. Els límits els marca cada persona. En tot cas, l'experimentació permet descobrir una imatge personal més àmplia amb outfits atrevits que provoquen sorpresa i s'adapten a diverses situacions quotidianes. Des d'una reunió laboral a una cerimònia íntima.

4.

La moda és diversió

No oblidis el component lúdic de la moda. Explorar la vessant divertida de la moda no vol dir vestir com un pallasso o sortir al carrer amb una disfressa pròpia de Carnestoltes. Ben bé al contrari, consisteix en treure pressió a l'acte de vestir-se, explorant noves vessants, aprenent a jugar davant del mirall i sortint-se en ocasions de les convencions per pura diversió. No cal que tot sigui tant seriós ni rigorós.

Peces atemporals que t’empoderen fàcilment

Les noves col·leccions de temporada ja han arribat a les botigues de La Roca Village, una destinació de compres imprescindible/que serà la teva millor aliada etc i et recomanem algunes peces clau de llarg recorregut dins de l'armari. Són còmodes, fàcils de combinar i permeten donar un toc personal al teu estil habitual. Sense complicacions.

1.
Gavardina beix
CLAUDIE TRENCH 425 255

És l'estrella de l'entretall. Aquesta peça d'abric de Claudie Pierlot estructura la silueta i et permet construir looks elegants pel teu dia a dia. Escull una llargada determinada en funció de la teva alçada.

2.
Camisa blanca
df086bec c934 405c 9a76 48d005f139bc

Una peça versàtil que s'adapta a qualsevol situació: tant et vesteix per a una reunió laboral com per prendre una copa amb les amigues o amb una cita. Aquest model d'Iro s'adapta a tot.

3.
Bossa de mà acolorida
CW28 BALLY BLUE BAG

A vegades, un color marca la diferència. Aquest disseny urbà de pell de Bally en blau cel alegra un estilisme en tons neutres. La seva mida, ni gran ni petita, és perfecta per dur-hi de tot en la seva justa mesura.

4.
Armilla estampada
1200x1920  0003 Maje MFPPU00503 P006 H MAGNOLIA P

Una peça de punt d'esperit juvenil que admet moltes combinacions: des de camises llises fins a jerseis de coll alt. Aquest model és de Maje i és perfecta per a un estilisme d'inspiració college.

5.
Bota cowboy
1632cc03 e9ce 498d 9b6e 427218ed41ae

Aquest calçat mai deixa d'estar de moda. Si els models d'estètica western amb formes i motius més evidents no van amb tu, aquest disseny de pell de Brownie et combina pràcticament amb tot. Prova'l amb vestits d'estil bohemi.

6.
Faldilla vaporosa
Captura de Pantalla 2023 08 07 a les 9.41.04

Aporta lleugeresa i li dona un toc bohemi als teus estilismes urbans. Una brusa llisa de mànigues arremangades, un top curt de tall asimètric, una jaqueta texana... Aquest disseny de Ba&sh admet múltiples combinacions.

La moda és també una eina que permet esculpir una identitat i una imatge personal amb audàcia
stats