Contingut patrocinat
Paradís de compres 04/10/2023

Les mil cares de la tela texana: consells per portar-la amb estil

El teixit més universal de la moda es reinventa de nou aquesta tardor

3 min
El denim és l’estrella de la moda contemporània i un símbol de la cultura pop

Qui no té una peça texana al seu abast? El denim és l’estrella de la moda contemporània i un símbol de la cultura pop. És el teixit democràtic que unifica generacions, posseeix una gran capacitat d’adaptació i es reinventa constantment absorbint les noves tendències per seguir al capdavant de les preferències i els gustos dels consumidors. 

El denim ens recorda que la comoditat i l’estil són possibles en un mateix teixit. Des dels seus orígens humils al camp i a les mines, passant pel gir creatiu que li va donar Levi Strauss i la posterior cultura cowboy americana, fins a pujar a les passarel·les per esdevenir un teixit de culte. Amb el pas del temps, el denim segueix construint una narrativa poderosa en constant evolució que continua inspirant les noves generacions.

El denim té mil cares i cada temporada en mostra algunes d’acord amb les darreres tendències del mercat. Noves peces de roba amb siluetes que canvien, combinacions sorprenents, colors que s’imposen, detalls que no passen desapercebuts... La Roca Village planteja una guia ràpida per descobrir com es porta el denim aquesta tardor.

1.
L'últim crit
LRV 13 06 232871

Tens pantalons slim o skinny dins l’armari? Doncs amaga’ls ben lluny perquè no viuen la millor època. Des de fa uns anys, la moda es decanta especialment per les siluetes amples de tir alt i els patrons rectes de cama. La longitud varia en funció de cada marca i apareixen noves formes: continuen triomfant les opcions llargues que arriben a la vora del peu, oferint infinitat de combinacions diferents, o els dissenys que deixen els turmells a l’aire.

Més enllà dels pantalons, el texà també sedueix altres tipus de peces de roba com jaquetes, sobrecamises i granotes inspirades en els uniformes dels mecànics, que es combinen amb tops i jerseis. Els vestits denim viuen un renaixement aquesta tardor i es porten de tall recte, escots paraula d’honor o ajustats amb un cinturó que marqui la silueta. A més, la seva versatilitat permet combinar-los fàcilment amb qualsevol mena de calçat. La faldilla llarga de tela texana amb obertura frontal també és una peça clau a tenir en compte aquesta tardor.

Pel que fa al color, el clàssic blau texà dona pas a altres tonalitats que van des del blau més fosc fins a opcions més clares i descolorides per aconseguir l’efecte desgastat. El negre amb un aspecte envellit i el gris segueixen sent dues opcions cromàtiques vàlides. Per contra, els acabats brillants van a la baixa. 

2.
Denim sobre denim
LRV 13 06 231931

Aquesta tardor es porta la combinació denim sobre denim, és a dir, vestir-se de cap a peus amb el teixit rei de la temporada. I com es fa? La clau de l'èxit consisteix en saber jugar amb les formes de les peces de roba i amb les diferents tonalitats i textures del denim per crear un look harmònic que experimenti amb els contrastos. Els accessoris també juguen un paper essencial. Aquests poden contagiar-se de la febre del denim o bé poden jugar amb tonalitats semblants, com el gris fosc o el blau marí.

3.
Un rerefons rebel
LRV 13 06 233394

L'efecte nou de trinca del texà està demodé. Ara tornen els teixits d'efecte desgastat o envellit, els estripats col·locats estratègicament, els patchworks i alguns detalls que li donen un punt gamberro com les tatxes o bé, a l’altre extrem, sofisticació com les incrustacions de pedreria o els bordats. No hi ha un terme mitjà.

Aquesta moda cíclica en què el texà es comercialitza desgastat expressament es va popularitzar a principis dels anys 2000, quan la indústria de la moda ràpida va créixer a nivell mundial oferint als consumidors noves possibilitats: comprar més econòmic i afavorir la rotació de les peces de roba. Si als anys 80 i 90, qui portava una peça texana esquinçada ho feia com a símbol de rebel·lia o de crítica cap a la societat, ara s'ha convertit en una tendència estètica que ressorgeix periòdicament.

Adaptar el denim al teu estil

T’agradaria incorporar una peça de roba denim de nova temporada però no saps per on començar? Els experts en moda de La Roca Village recomanen cinc dissenys fàcils de combinar per crear estilismes pràctics i còmodes que no renuncien a les tendències actuals.

1.
Granota Brownie

Una peça juvenil inspirada en els uniformes dels treballadors. La pots combinar fàcilment amb una samarreta llisa i unes vambes

Captura de Pantalla 2023 09 18 a les 10.35.52
2.
Camisa The Kooples

Una camisa genderless que juga amb dues tonalitats de blau. Li escau qualsevol texà per al total look denim

Captura de Pantalla 2023 09 18 a les 10.38.19
3.
Vestit Iro

Aquest sensual vestit de silueta cenyida és perfecte per a la nit. La marca que abandera l’esperit parisenc sap el que fa


Captura de Pantalla 2023 09 18 a les 10.40.42
4.
Pantalons Desigual

Si vols seguir les tendències, aquest disseny ho té tot: un pantaló de tir alt, ample, amb teixit desgastat i patchwork

Captura de Pantalla 2023 09 18 a les 10.43.35
5.
Jaqueta Pinko

Amb esperit rock and roll, és perfecta per acompanyar un vestit llis de setí i jugar amb el contrast de textures

Captura de Pantalla 2023 09 18 a les 10.46.42
stats