Contingut patrocinat
Paradís de compres 04/10/2023

Com construïm el nostre armari càpsula? Consells per vestir amb estil els bàsics de tardor

Vestir-se amb les peces essencials que transcendeixen les temporades és útil, pràctic i sostenible. La Roca Village selecciona cinc bàsics de tardor que sempre convé tenir a l’abast

4 min
L’objectiu principal de l'armari càpsula és simplificar el procés de vestir-se, estalviant temps i energia innecessaris

El món de la moda gira a una velocitat vertiginosa, llançant novetats a un ritme frenètic. En aquest dinamisme, sovint és fàcil perdre's dins de les tendències efímeres amb peces que es renoven constantment i que tenen una data de caducitat més limitada. Per evitar sucumbir als capricis del moment, s'erigeix l'armari càpsula, que aporta seny i ordre enmig de la disbauxa. Aquest permet a cada persona disposar de les peces necessàries per vestir-se de manera pràctica, còmoda i estètica en el seu dia a dia, sense haver de renunciar al seu estil personal.

L’armari càpsula es defineix com “un conjunt de peces bàsiques i dissenys atemporals de qualitat que es poden combinar fàcilment per crear una gran varietat de conjunts”, explica Jamal Sinno, Personal Shopper Manager de La Roca Village. L’objectiu principal és simplificar el procés de vestir-se, estalviant temps i energia innecessaris, reduir el desordre dins l’armari i prendre decisions de moda més conscients. 

El terme com a tal va sorgir a la dècada dels anys 70, quan l'empresària Susie Faux, propietària de Wardrobe, una petita botiga a Londres, va crear un armari perfecte farcit de peces versàtils que mai passarien de moda. Més endavant, Donna Karan va popularitzar l'armari càpsula amb la seva col·lecció inaugural titulada ‘Seven Easy Pieces’ que, com el seu nom indica, consistia en una selecció limitada de set peces intercanviables que eren capaces de cobrir les necessitats diàries de qualsevol dona

Actualment, resulta difícil determinar quantes peces són necessàries per construir la base d'un armari. Les set peces imprescindibles de Donna Karan poden augmentar fins a arribar a les 40 si també s'inclou calçat, accessoris i complements. Els experts de La Roca Village es posicionen en un punt entremig: "Amb deu peces, ja pots crear combinacions molt interessants", assegura Sinno, tenint en compte totes les ocasions. 

Quines són les peces que esdevenen una inversió per enriquir l'armari càpsula de tardor? Els experts en moda de La Roca Village recomanen cinc opcions que ofereixen infinites possibilitats i s'adapten pràcticament a tots els gustos i estils.

1.
Una camisa blanca

Camisa blanca de mànigues abullonades d’Iro Paris


Captura de Pantalla 2023 09 27 a les 8.54.30

Si ha una peça que unifica gèneres, estils i edats, i que perdura gairebé intacta amb el pas del temps, aquesta és la camisa blanca. Aquesta peça elegant per naturalesa destaca per la seva versatilitat, convertint-se en una peça imprescindible que funciona tant en ocasions formals com informals. L'estil clàssic és el més fàcil de combinar, tot i que avui en dia existeixen infinites opcions. Pel que fa als teixits, el cotó sempre és una opció segura. Si es vol arriscar, "recomano optar per una silueta oversize, ja que és més fàcil d'adaptar, o per un model que tingui un detall singular, tot i que mantingui una certa discreció", detalla Jamal Sinno, Personal Shopper Manager de La Roca Village. Una altra opció a considerar és fer-se una camisa a mida perquè la peça s'ajusti al cos com una segona pell.

2.
Un vestit vermell

Vestit curt d’inspiració romàntica de Maje

Captura de Pantalla 2023 09 27 a les 8.57.43

Ni negre, ni beix, ni gris ni blanc. Vermell. Sí, ho has llegit bé. Tot i que sempre és pràctic combinar tonalitats neutres, de vegades hi ha el risc de caure en l'avorriment cromàtic si no hi ha cap color que aporti contrast. El vermell és capaç d'injectar alegria, llum i dinamisme a qualsevol estil, i a més, afavoreix tots els tipus de pells i colors de cabell. Quan el traslladem a l'armari càpsula de la temporada d'hivern, esdevé perfecte per donar una nota cromàtica als estilismes que tendeixen a enfosquir-se. Pel que fa a la peça a triar, els vestits curts d'inspiració romàntica són una opció a tenir en compte. La clau per afegir més o menys formalitat radica en la forma de combinar-ho amb el calçat.

3.
El conjunt de dos peces

Conjunt d’americana i pantaló de Sandro


Captura de Pantalla 2023 09 27 a les 9.07.16

Dins de qualsevol armari càpsula, és imprescindible tenir un conjunt de dues peces. La seva capacitat transformadora no té límits, no només a l'hora de definir un estil elegant, sinó també per permetre que cada peça, ja sigui el pantaló o la jaqueta, tingui una nova vida quan es combina amb altres peces clau de l'armari, ampliant les possibilitats. Si optes per l'opció clàssica, "els vestits de crepè són imprescindibles, ja que tenen una bona caiguda, perduren al llarg del temps i aporten un toc sofisticat a la silueta", recomana Jamal Sinno de La Roca Village. En canvi, si tries un disseny més audaç, pots jugar amb un color inspirador o un teixit d'hivern com la pana o el vellut. Pel que fa a la silueta, es mantenen els patrons lleugerament amplis i els dissenys que marquen la cintura.

4.
La caçadora masculina

Caçadora amb cremallera de Lacoste

Captura de Pantalla 2023 09 27 a les 9.09.52

No és fàcil triar una jaqueta d’entretemps que pugui adaptar-se a totes les necessitats del vestir. La jaqueta curta tipus caçadora amb cremallera i butxaques laterals sembla ser adequada tant per als estilismes casuals al treball com per als moments íntims i familiars. Aquesta peça també pot transformar-se si es combina amb uns pantalons de pinces més formals. En tot cas, per escollir una peça que s’ajusti a tots els propòsits, s’ha de tenir en compte que sigui un disseny minimalista amb teixit de qualitat i que sigui fàcil de rentar. Pel que fa al color, la gama de tons neutres és la que millor s’escau. 

5.
Els mocassins

Mocassins bicolor de Sandro

La Roca Village SANDRO 1

Els mocassins són el calçat idoni que serveix per a totes les estacions de l’any. Inspirats en els uniformes escolars, ofereixen comoditat i aporten personalitat a un estilisme concret. "Poden afegir un toc de masculinitat i feminitat alhora, així com sensualitat, correcció i classe”, explica Jamal Sinno, Personal Shopper Manager de La Roca Village. Actualment, hi ha models per a tots els gustos: amb taló o sense, amb plataforma, sola dentada, destalonats, en colors vius o en el clàssic blanc i negre, amb sivelles metal·litzades... Independentment de la tria basada en les preferències personals, hi ha una darrera regla d'estil a tenir en compte: "Assegureu-vos que la pell sigui bona per evitar acabar amb els peus adolorits", conclou.

Vestir-se amb les peces essencials que transcendeixen les temporades és útil, pràctic i sostenible
stats