Contingut patrocinat
Paradís de compres 04/10/2023

Qui és l'artista que ha omplert La Roca Village de grafitis?

La destinació de compres celebra el seu 25è aniversari amb 'Streets of love', una exposició a l'aire lliure amb més de 30 obres del prestigiós artista internacional TVBOY repartides arreu del village

2 min
Una de les obres de TVBOY a La Roca Village

Aquest estiu, al capdamunt d'un dels edificis de La Roca Village, hi ha aparegut un grafiti gegant. Amb lletres majúscules i de color verd, s'hi pot llegir la paraula respect. Una mica més enllà, en una altra paret, hi ha una altra pintada. Aquest cop, de color rosa: future. Al mot l'envolta un núvol de conceptes, com love -amor-, dream -somni-, hope -esperança- o equality -igualtat- i el rostre alegre de dues dones empoderades que llueixen una samarreta amb el lema 25 years.

La gent que s'hi fixi, hi veurà també la signatura que delata l'autor d'aquestes accions. Es tracta de l'artista TVBOY, un dels exponents internacionals més rellevants del moviment de l'Street Art Neo Pop i un dels artistes més destacats de la seva generació, conegut pel seu estil provocador i contemporani. Els grafits, que s'estenen a través dels bulevards, no són cap acte vandàlic: són una de les accions que La Roca Village ha preparat per celebrar el 25è aniversari de l'emblemàtic destí de compres. 

No és la primera vegada que TVBOY col·labora amb La Roca Village, ja ho va fer el 2010

Concretament, els grafitis formen part de l'exposició Streets of love, una mostra amb més de trenta obres de TVBOY repartides arreu del recinte, a l'aire lliure. Cadascun reivindica un dels valors universals que comparteix l'artista amb The Bicester Collection, el segell al qual pertany La Roca Village, com el futur, l'amor i l'esperança. El resultat és una exposició de creacions murals que s'enfilen per les façanes dels edificis mediterranis de les botigues, que juguen a sorprendre el visitant i que l'acompanyen al llarg de tot el seu recorregut. Les obres s'hi podran veure, fins a primers d’octubre. 

Un village ple de valors 

Llibertat, respecte, diversitat, sostenibilitat i, sobretot, empoderament. Cada obra de l'exposició està basat en un valor com aquests. Ara bé, més enllà de difondre aquests missatges entre els visitants, l'acció vol anar un pas més enllà. Una de les obres, titulada 'Unlock my future', servirà per recaptar fons per al programa DO GOOD, impulsat per The Bicester Collection. L'obra d'art representa una nena petita que, enfilada en una escala de fusta i amb un pinzell a la mà, és capaç de pintar ella sola el seu futur. És així com TVBOY ha representat gràficament la visió del programa de responsabilitat social corporativa DO GOOD, que té per objectiu desbloquejar el futur de les dones i de la infància. 

Amb aquest programa, la missió de The Bicester Collection és clara: generar un impacte social transformador per empoderar les dones i els infants, per alinear-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i per jugar, així, un paper per aconseguir millores en l’àmbit local i mundial per a les properes generacions.

Els grafitis formen part de l'exposició Streets of love, una mostra amb més de trenta obres de TVBOY repartides arreu del recinte
Un artista de renom

Qui s'amaga rere el nom artístic de TVBOY? Es tracta de Salvatore Benintende. Nascut a Itàlia, però instal·lat a Barcelona des de fa anys, és un dels màxims exponents actuals de l'Street Art Neo Pop. Amb un estil polifacètic i provocador, és capaç de descriure les mil cares de les realitats i dels fenòmens socials a través del llenguatge universal de les seves obres. Els carrers són els seus mitjans principals per comunicar i per abordar des del món artístic temes socials, culturals i polítics que fan reflexionar tothom. 

No és la primera vegada que TVBOY col·labora amb La Roca Village. De fet, la relació es remunta al 2010, quan van col·laborar per primera vegada. Des d’aleshores, l’artista s’ha consolidat com un referent internacional de la seva generació. Les seves obres s’han exposat en diversos països, des del carrer fins a exposicions en museus, al PAC Milano, a l’MDM Museum, així com també en moltes galeries d’art a Roma, Barcelona, Munic, Copenhaguen, Berlín, Londres, Los Angeles o Miami, sol o juntament amb noms d'artistes idolatrats com Warhol, Lichtenstein, Haring o Basquiat.


L'artista TVBOY és un dels exponents internacionals més rellevants del moviment de l'Street Art Neo Pop
stats