Contingut patrocinat
Paradís de compres 04/10/2023

Tardor, què ens portes de nou? 5 tendències que voldràs portar quan afluixi la calor

Torna la sastreria, l'estil inspirat en els uniformes acadèmics i les peces clau que no poden faltar dins l'armari de la nova temporada. T'ho resumim a través de 5 tendències

4 min
S'apropa setembre, el mes de la moda per excel·lència: les grans portades de les revistes, el nou calendari de desfilades i l'estrena d'una nova temporada

S'apropa setembre, el mes de la moda per excel·lència: les grans portades de les revistes, el nou calendari de desfilades i l'estrena d'una nova temporada. Des de La Roca Village han fet els deures a temps, per avançar-te les tendències que guiaran la temporada tardor-hivern 2023-2024 i que ja podràs trobar a les botigues d'aquest temple del shopping de referència a Catalunya. Els estils que influeixen, les peces clau que defineixen la temporada, els bàsics infal·libles per nodrir un bon fons d'armari o les siluetes que marquen la pauta o els colors que lluiràs aquesta tardor. Recopilem cinc tendències que es porten i que són fàcils d'adoptar."

1.
Sastreria
Captura de Pantalla 2023 08 03 a les 11.14.36

La sastreria mai passa de moda. Simplement, es transforma cada temporada adoptant nous patrons, colors, estampats i fins i tot, combinacions diferents, seguint els preceptes de la moda.

Aquesta tardor, els conjunts de dues peces mantenen les siluetes oversize i les asimetries, atorgant protagonisme als músculs i amb pantalons més amples, que no cenyeixen tant els malucs ni les cames. La novetat és que s’incorpora la cintura marcada, amb patrons explícits que posen l’accent en aquesta part del cos o amb l’ajuda de cinturons que creen una silueta rellotge, que recorda a l'empower dressing de la dècada dels 80.

Les tonalitats fosques prevalen en aquests conjunts formats majoritàriament per americana i pantaló, i el vermell en totes les seves tonalitats s’erigeix com el color estrella de la temporada. Pel que fa als motius, la ratlla diplomàtica, el tartà i el teixit d’espiga es posicionen com a clàssics imbatibles. Una última novetat: el mocador de seda al coll es manté com a símbol d’estatus, però torna la corbata -si és negra i llisa, millor- com a accessori principal per combinar amb aquests vestits de dues peces.

2.
Camisa blanca
Captura de Pantalla 2023 08 03 a les 11.17.19

La camisa blanca és molt més que una peça de roba; és una declaració d'estil sense data de caducitat, que sobreviu estoicament al pas de les temporades. La seva funcionalitat, l'elegància sense esforços que atorga i la seva capacitat per adaptar-se a qualsevol ocasió, la converteixen en un bàsic essencial de l'armari. A més, és una peça fàcilment intercanviable, un valor més que dona una nova dimensió a les virtuts de la camisa blanca.

De cara a la nova temporada, aquesta peça perenne recupera la seva forma clàssica. Tornen els patrons masculins, lleugerament amples, el colls punxeguts -però més discrets- i les mànigues rectes amb botons als punys. Els models més atrevits passen per la maxi camisa que es pot combinar amb un crop top a sota o un cinturó, com si fos un vestit curt, i els models de talls depurats que s’escurcen i deixen el melic al descobert.

3.
Gavardina
Captura de Pantalla 2023 08 03 a les 11.19.27

‘Back to basics’, és un dels lemes que marquen la nova temporada per promoure la roba que té un llarg recorregut dins l'armari. La gavardina és una d'aquests imprescindibles de fons d'armari. Una peça de roba amb llegat històric, ja que els seus orígens es remunten a la Primera Guerra Mundial. 

Aquest tresor de l'atemporalitat s’erigeix com la protagonista de l’entretemps i ara torna en les seves versions més llargues i es tenyeix de tons camuflatge. Al imbatible beig, li segueixen els tons de marró més foscos, el blau marí i el verd caqui. Un element clau: un bon cinturó que ajusti la cintura per a una silueta més marcada."

4.
Dessuadora
Captura de Pantalla 2023 08 03 a les 11.22.45

Ja fa temps que la dessuadora va abandonar l’àmbit de l’esport i el seu vincle amb algunes tribus urbanes per integrar-se dins de l’armari casual d’ús diari. La comoditat segueix sent el seu fort i aquesta vegada es combina amb jerseis de coll alt, camises, texans i fins i tot peces d’abric quan baixen les temperatures. No calen grans esforços per trobar-li un bon match!

La dessuadora és també una peça que expressa la individualitat de qui la llueix i el to varia segons el que hi hagi estampat. Missatges reivindicatius, logos de grans marques, reminiscències universitàries, models personalitzables... Cada dessuadora té el seu propi llenguatge. Si vols elevar un look casual amb dessuadora, prova d’acompanyar-la amb una bossa de mà i sandàlies de talons. Una combinació només apte per les més atrevides.

5.
Estil 'cottage'
Captura de Pantalla 2023 08 03 a les 11.23.57

Amb la tornada a l’escola, l’estil college o preppy, que s’inspira en la vida acadèmica i fins i tot imita els uniformes dels anys 50 i 60 dels universitaris nord-americans, es revalida un curs més. Representa una tendència elegant, però juvenil, que consisteix en adoptar un estil de vestir més polít. Les peces que identifiquen aquest estil inclouen americanes estructurades, jaquetes bomber amb reminiscències estudiantils, amb d’altres de punt de colls austers, jerseis de punt amb escot de pic, camises ben estructurades i faldilles plisades. 

El mocassí s’apropia dels peus, les mitges i els mitjons alts de les cames i les bosses tipus motxilla o cartera es fan imprescindibles per transportar els llibres, l’ordinador o la tablet. La paleta cromàtica que s’impregna d’aquest estil estudiantil és la clàssica i fàcil de conjuntar. Els tons neutres com el blanc, el beix, el blau marí i el gris es combinen amb estampats tradicionals com les ratlles i els quadres escocesos. Un estil refinat que aclamades sèries com ‘Glee’, ‘Élite’, ‘Gossip Girl’ o ‘Wednesday’ tornen a posar de moda entre els joves -i no tant joves- amants de l’estètica col·legial.

Torna la sastreria, l'estil inspirat en els uniformes acadèmics i les peces clau que no poden faltar dins l'armari de la nova temporada
stats