El CDR Alt Urgell denuncia la citació a set participants de la vaga general a la Seu

Els activistes han estat cridats a declarar en relació a les mobilitzacions del 21F

El CDR Alt Urgell ha denunciat el fet que set veïns de la comarca han estat encausats en relació a la seva participació en les mobilitzacions de la vaga general que es va dur a terme el 21 de febrer passat arreu de Catalunya, convocada per la Intersindical-CSC.

Mitjançant un vídeo, el col·lectiu ha assegurat que els set activistes "han estat citades a declarar", si bé no detallen per quins motius o bé per quins fets se'ls investiga. A la mateixa publicació s'hi avança que el CDR ha convocat una protesta davant dels Jutjats de la Seu, aquest dimecres a les 11 del matí. També han anunciat una altra concentració per dijous, dia 4, a les 8 del vespre a la plaça dels Oms, informa RàdioSeu.

En relació a aquest anunci, la CUP ha criticat l'encausament i l'ha atribuït "als Mossos en mans del govern efectiu de Quim Torra i Miquel Buch". La formació anticapitalista considera que "un cop més dirigeixen la repressió cap a veïnes independentistes que participen en una vaga general". El text acaba afirmant que "la repressió no s'atura, la solidaritat tampoc".

A la Seu d'Urgell, les mobilitzacions de la vaga general del 21 de febrer van incloure un tall de carretera a l'N-260, a l'entrada oest de la Seu. A primera hora del matí, una trentena de membres del CDR Alt Urgell van fer una primera aturada i van ser desallotjats pels Mossos d'Esquadra amb "cops de peu i luxacions", segons els manifestants. Arran d'això, a mig matí es va dur a terme un segon tall en el qual hi van participar més de 200 persones, que van oposar resistència pacífica, en protesta per l'actitud de la policia. Aquesta nova acció va finalitzar just després que la policia desistís de retirar novament els manifestants. Al llarg del dia també hi va haver una manifestació i una concentració a la plaça dels Oms.

El + vist

El + comentat