Pirineus 13/09/2016

Catalunya vigila les zones frontereres durant la setmana de la caça a Andorra

Des del passat diumenge i fins el dia 18, els agents rurals han organitzat un dispositiu especial amb el suport d'un helicòpter a les comarques de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars Sobirà

ARA Andorra
1 min
Andorra permet enguany 119 captures d'isards / ARXIU ANA

Andorra la VellaAgents rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya han organitzat un desplegament especial des del passat diumenge, 11 de setembre, i fins al dia 18, amb motiu de la Setmana de caça de l’isard a Andorra, segons informa Ràdio Seu. L'objectiu de l'operatiu és vetllar per les poblacions d’isards, cérvols i altres espècies animals protegides o cinegètiques, i també evitar les actuacions dels caçadors furtius, siguin o no andorrans.

Així, els agents rurals vigilen les zones frontereres de les comarques de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars Sobirà, i compten amb el suport d’un helicòpter.

A la setmana de la caça hi participen 511 persones, i Andorra permet aquest any un total de 119 captures, una per cada colla de cinc caçadors. Es calcula que al territori hi ha 626 exemplars. Val a dir que les sancions per abatre un isard en una zona fronterera superen els 3.000 euros.

stats