Pirineus 27/07/2020

Creix la xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics al Pallars Sobirà

Se n'ha instal·lat un a Llavorsí i se'n posaran també a Rialp i Tavascan

Acn
1 min
Ferran Menescal, responsable de mobilitat elèctrica d'Endesa X a Catalunya, i Josep Vidal, alcalde de Llavorsí, davant els dos punts de recàrrega de Llavorsí. / ACN

LlavorsíEndesa X ha estrenat a Llavorsí, al Pallars Sobirà, un punt de recàrrega de vehicles elèctrics. Es tracta del primer punt que la companyia ubica en aquesta comarca. És de recàrrega semiràpida, de manera que amb quatre o cinc hores recarrega el 80% de la bateria, i té capacitat per a dos cotxes. Des de l'empresa han indicat que la ubicació a Llavorsí respon a la situació estratègica de la localitat i a l'oferta de serveis turístics que ofereix.

El responsable de mobilitat elèctrica d'Endesa X a Catalunya, Ferran Menescal, ha explicat que sempre es busquen espais que permetin que mentre els conductors carreguen el cotxe puguin fer activitats al poble. Menescal ha dit que la voluntat de la companyia és connectar tota Catalunya i amb aquest objectiu aviat s'estrenaran dos punts més al Pallars: Rialp i Tavascan.

Paral·lelament a la construcció d'aquest punt de recàrrega semiràpid de Llavorsí s'ha construït una zona d'aparcament amb capacitat per a vint vehicles. El terreny és propietat de la companyia elèctrica i l'espai s'ha cedit a l'Ajuntament. En aquest espai és on s'han ubicat també les dues places de recàrrega d'Endesa X.

L'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, ha valorat molt positivament l'entrada en funcionament d'aquest punt de recàrrega i ha explicat que ara visitants amb cotxes elèctrics escolliran aturar-se a Llavorsí per disposar d'aquest servei. La construcció del punt de Llavorsí forma part d'una xarxa de 2.000 punts de recàrrega d'accés públic situats de manera estratègica per cobrir els 15.000 quilòmetres de carreteres principals d'Espanya. Es pretén que els conductors sempre tinguin un punt de recàrrega a una distància inferior a 100 quilòmetres.

stats