Pirineus Cultura 26/01/2021

Obrir una llibreria en un poble de 80 habitants

ARA PIRINEUS / ACN
2 min
Exterior de la llibreria Natura llibres d'Alins. / ACN (Marta Lluvich)

AlinsLa Meritxell Álvarez va decidir durant el confinament canviar de vida i obrir una llibreria a Alins, Pallars Sobirà, un poble amb tot just una vuitantena d'habitants. Ho ha fet remodelant la quadra d'animals de la casa familiar que tenien al poble i l'ha convertit en una llibreria especialitzada en llibres de natura i muntanya. Amb més de mil títols diferents a les prestatgeries ja s'ha convertit en un referent de molts veïns de la vall aficionats a la lectura que han trobat en aquest lloc l'oportunitat d'accedir a exemplars difícils de trobar. Aquesta llibreria també ofereix als seus clients la possibilitat de prendre alguna cosa mentre fullegen els llibres. NaturaLlibres compta amb seccions tan diferents com: Món rural, Km0, Poesia emboscada, Gastronatura, Petits salvatges o Bosc de llibres.

La Meritxell Àlvarez a la seva llibreria. / ACN (Marta Lluvich)

Als centenars de llibres relacionats amb la natura i la muntanya que ofereix, l'establiment també disposa d'una extensa col·lecció de llibres de temàtica del món rural i d'autors, editorials o qüestions relacionades amb el Pallars o el Pirineu, aquests són els que es troben a la secció Km0. La llibreria també disposa d'un apartat especial destinat als més petits.

Durant les primeres setmanes que porta oberta, la llibreria ja ha detectat que a la Vall Ferrera hi havia "una necessitat" molt clara de llibres especialitzats en natura de muntanya i ja compta amb les primeres clientes fidels que de manera habitual passen per l'establiment. Una d'elles és la Míriam Masramon, que en destaca l'extensa varietat de títols que ofereix i la possibilitat de poder demanar qualsevol llibre i tenir-lo a la Vall Ferrera en un període molt curt de temps.

Clients a la llibreria Natura Llibres. / ACN (Marta Lluvich)

Gemma Navàs, aficionada a la lectura, ha trobat en aquesta llibreria una "molt bona oportunitat" per aconseguir llibres de temàtica especialitzada que moltes vegades costa bastant trobar-los. Per Navàs, NaturaLlibres és molt més que una llibreria i s'ha de convertir en un punt de trobada d'activitats culturals de la Vall.

Les restriccions contra el covid-19 han impedit poder fer la inauguració de la botiga, però la Meritxell ja la té preparada pel mes de març si es pot fer. NaturaLlibres ja compta amb dos padrins d'excepció que estaran a Alins el dia de la inauguració: Gabi Martínez, considerat un dels màxims representants espanyols de la literatura de viatges, i Pilar Rubio Remiro, exllibretera i editora.

Interior de la llibreria Natura llibres / ACN (Marta Lluvich)

Aquesta llibretera ha arribat amb moltes ganes i ja està preparant unes jornades sobre literatura polar per molt aviat. Té la voluntat de portar al petit poble d'Alins experts en aquest i molts altres àmbits i convertir la Vall Ferrera també en un referent literari. Javier Cacho, Albert Bosch, Francesc Bailón o David Filip són alguns dels experts que conformaran el programa de les jornades que se celebraran a NaturaLlibres a partir del mes de febrer, si les restriccions ho permeten.

stats