Pirineus 09/10/2020

Ger assegura que la tala de la Feixa es fa per millorar l'estructura del bosc

Argumenta que cal extreure els arbres en mal estat per afavorir la regeneració de la zona

G.l.t.
2 min
La tala d'arbres a Ger. / WORLD NATURE

GerL'Ajuntament de Ger ha sortit al pas de les acusacions fetes per algunes entitats de defensa del medi ambient al voltant de la tala d'arbres que s'està fent a la zona de la Feixa. En un comunicat de premsa, el consistori ha deixat clar que l'actuació que s'hi està realitzant "està contemplada al Projecte d'Ordenació redactat l'agost de l'any 2009". En el cas concret d'aquesta forest, assenyala que "el projecte d'ordenació inclou un extens informe específic d'un biòleg expert en fauna i especialista en gall fer que recomana actuar en aquesta zona".

Segons l'informe, "és necessari mantenir els arbres grans i vigorosos i extreure els defectuosos per tal de poder permetre així, l'entrada de llum i afavorir clapes de regeneració". Des del consistori han indicat que "es tracta, doncs, d'una intervenció que busca la millora del bosc estructurant-lo de forma heterogènia, aconseguint que tingui un manteniment a llarg termini i millorant, al mateix temps, la biodiversitat del mateix".

D'altra banda, l'Ajuntament de Ger ha demanat una valoració a tècnics especialistes en gall fer del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya (CTFC). El consistori ha indicat que "després d'una visita a la zona el passat dimarts 6 d'octubre, es va determinar que el tipus de tractament que s'hi està realitzant és l'adequat i millora l'estructura del bosc i, conseqüentment, afavoreix la biodiversitat". Els tècnics del CTFC, afegeix el comunicat, treballaran conjuntament amb els tècnics del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per fer el seguiment de l'actuació. Igualment, l'Ajuntament destaca que "cal tenir en compte que s'ha deixat una Reserva Integral al nord de la zona on s'està treballant".

El consistori també ha aprofitat per deixar clar que "a hores d'ara, la corporació no ha rebut cap tipus d'instància, queixa, acta o denúncia relacionada amb la gestió forestal que s'està duent a terme, ni tan sols cap demanda d'informació".

stats