Pirineus 19/10/2020

Medalla d'or per a la cervesa pallaresa Obaga

Elaborada per Ctretze, ha estat reconeguda al sisè Campionat Nacional de Cerveses

Ara Pirineus
1 min
Entrega de premis al Campionat Nacional de Cerveses. / CTRETZE

La Pobla de SegurLa cervesa Obaga, elaborada per la Fàbrica Ctretze Pirineus, a la Pobla de Segur (Pallars Jussà), ha estat guardonada aquest dissabte amb una medalla d'or en la categoria Brown British Beer al sisè Campionat Nacional de Cerveses, organitzat per la Fira del Poble Nou de Barcelona. La cervesa Obaga, que conjuntament amb la Solana, és la primera que va crear Ctretze, va ser presentada el mes de febrer del 2014. Els creadors de la marca i propietaris de Ctretze han celebrat aquest guardó, tot assenyalant que aquestes dues cerveses son "la insígnia de la casa". Actualment la fàbrica de cervesa Ctretze Pirineus elabora més de 80.000 litres anuals, la major part dels quals es distribueixen pel territori català.

El Campionat Nacional de Cerveses té com a objectiu premiar les millors cerveses produïdes comercialment a l'estat espanyol. El campionat és obert a tots els cervesers que produeixin dins de l'estat i que compleixin amb els requisits de participació. El jurat està compost per membres reconeguts de la comunitat cervesera nacional i internacional i realitza tastos a cegues per determinar els guanyadors en cada grup/categoria

Així, es jutja cada cervesa en funció de la seva fidelitat a l'estil que representa. Els estils es divideixen en cinc grans grups, compostos cadascun per diverses categories i subcategories. En el cas que es presentin més de cinc cerveses d'una mateixa categoria o subcategoria, aquestes són jutjades separadament en la seva pròpia categoria, creant-se així un nou grup de premiats.

stats