Pirineus 13/08/2020

Més de 2.000 persones a les activitats d'estiu de la Seu d'Urgell

L'Ajuntament celebra la resposta de la ciutadania i el compliment de les mesures sanitàries

Ara Pirineus
2 min
El concert d'Arnau Obiols. / AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL

La Seu d'UrgellL'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha fet una valoració positiva de la participació en les activitats culturals i de lleure proposades durant l'estiu a la capital alturgellenca. L'agenda d'enguany està conformada per les activitats de la programació estable de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament, adreçat a tota mena de públic, i el cicle Insomni d'Estiu, coordinat per l'Oficina Jove Alt Urgell i l'Espai Ermengol i dirigit als més joves.

Fins al moment, més de 1.200 persones han assistit a les propostes culturals i prop de 800 han participat en les activitats d'Insomni, omplint, en la gran majoria de casos, l'aforament permès. Fins ara s'han dut a terme activitats de tot tipus, des de concerts de Jazz i música tradicional, fins a representacions teatrals, caminades nocturnes o ioga. Pel que fa l'exposició Il·luminacions, de Perico Pastor, ha rebut més de 1.200 visites des de la seva inauguració, el passat 8 de juliol.

El regidor de Cultura, Carlos Guàrdia, ha valorat molt positivament el retorn de la ciutadania i el nombre d'assistents a les diferents activitats, fet que "demostra que la ciutadania té ganes de viure i veure cultura". El regidor ha remarcat també el bon compliment de les mesures de distanciament, així com l'ús obligatori de mascareta i la desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic. Des de l'Oficina Jove s'ha dut a terme la campanya #quelamascaretatacompanyi per tal de conscienciar els joves de la importància de fer un ús correcte i responsable de la mascareta.

A causa de la situació sanitària i amb la intenció de controlar el nombre d'assistents, totes les activitats han precisat d'inscripció prèvia i s'han dut a terme en espais exteriors. A més, els accessos als recintes han estat perimetrats i controlats.

Cal recordar que la confecció de l'Agenda ha comptat amb la col·laboració de les regidories de Cultura, Festes, Joventut i Patrimoni Natural, amb el suport de l'oficina tècnica i la brigada municipal. A més, Turisme Seu ha col·laborat com a punt d'informació de les activitats i la gestió telefònica d'inscripcions.

D'altra banda, des de les Àrees de Joventut i Infància, conjuntament amb l'Espai Ermengol, s'està treballant per primera vegada en una programació d'Insomni de Tardor per tal de seguir oferint una alternativa d'oci per als més joves adaptada a la situació sanitària. A més, es preveu mantenir i millorar el servei d'inscripció prèvia amb la intenció de fer una gestió efectiva de l'aforament.

stats