Pirineus 09/01/2021

Nevada generalitzada a l'Alt Pirineu i Aran

La precipitació és persistent en zones del sud de la demarcació on és menys habitual que hi nevi

G.l.t.
1 min
Nevada a Tremp. / G.L.T.

TrempLa nevada que afecta bona part de Catalunya i de la península Ibèrica també s'ha generalitzat a l'Alt Pirineu i Aran aquest dissabte. El fet que la borrasca hagi vingut del sud, juntament amb el fred acumulat al fons de les valls i les conques, ha fet que zones com el Pallars Jussà o el sud de l'Alt Urgell, on no és habitual que hi nevi de forma considerable, hagin acumulat gruixos destacables.

De fet, en zones del sud de la vegueria hi ha nevat tant o més que en indrets on és molt més habitual que ho faci, com ara a l'Aran o el nord del Pallars Sobirà. A Tremp, per exemple, al migdia s'hi havia acumulat al voltant d'uns 15 centímetres de neu, una quantitat similar a l'acumulada a les estacions d'esquí d'Espot, Port Ainé o Boí Taüll, situades molt més al nord.

La nevada també ha tingut afectació a diverses carreteres de l'Alt Pirineu i Aran. Així, al llarg d'aquest dissabte ha estat obligatori circular amb equipaments especials a les principals vies de comunicació del territori: a la pràctica totalitat de l'eix pirinenc i de l'N-230 al seu pas per la demarcació, així com a diversos trams de la C-13, al coll de Comiols, a la carretera de Tremp al Pont de Montanyana a través del coll de Montllobar o a diverses carreteres de titularitat de la Diputació de Lleida.

stats