Pirineus 17/04/2021

Tremp farà uns "tastets" per mantenir l'essència de la Fira Pallars Terra de Corder

Ha programat activitats pel cap de setmana del 8 i 9 de maig, que és quan se celebraria la fira

ARA Pirineus
2 min
Una edició anterior de la Fira Pallars Terra de Corder

TrempL'Ajuntament de Tremp ha decidit mantenir un programa d'activitats al voltant del cap de setmana del 8 i 9 de maig, dates en què se celebraria la Fira Pallars Terra de Corder. Tenint en compte les circumstàncies actuals, enguany la fira es programa amb una edició especial i adaptada a la realitat sanitària. Així, tal com han explicat des de l'Ajuntament, "es faran petites accions que ajudin a mantenir i reforçar la vitalitat d'aquest esdeveniment, alhora que serveixin de revulsiu per a l'economia local".

La proposta Tastets de Fira - Pallars Terra de Corder, assenyalen des de l'Ajuntament, es defineix per la proximitat i en són protagonistes els productes del territori, en especial la carn de corder, l'artesania i el comerç de la ciutat. Les activitats s'iniciaran durant la setmana abans amb els aparadors agermanats, una acció en la qual el comerç acollirà als seus aparadors una mostra de productes agroalimentaris i d'artesania. L'objectiu d'aquests agermanaments és reforçar els vincles entre les empreses del territori, fer visibles productes que no tenen punt de venda propi als carrers de Tremp i enfortir el paper estratègic del comerç.

Els productors i artesans participants, a més, podran ser presents el dissabte 8 de maig al petit mercat firal que es distribuirà entre diferents places de la ciutat. El cap de setmana i en horari de migdia, diversos restaurants de Tremp serviran racions per emportar de suquet de corder. Es preveu servir al voltant de 700 racions a un preu de 5 euros/ració. Les persones interessades podran reservar-les i escollir el restaurant per recollir-les, a través d'un enllaç web.

Complementaran el programa el concert de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell, organitzat pel Projecte Home el dissabte a les 12 al pati de l'Escola Valldeflors, i altres activitats a l'aire lliure. Per complementar l'oferta firal i animar la ciutadania al consum de corder i de productes de proximitat, es faran un seguit de sortejos a les carnisseries, bars i restaurants, tant de Tremp com de la resta de la comarca.

D'aquesta manera, a les carnisseries, les persones que comprin més de 20 euros en carn de corder rebran una butlleta per participar en el sorteig d'un total de 50 lots de Cadena de Valors, valorats en 50 euros cadascun. Els que consumeixin plats o tapes de corder als bars de Tremp, optaran a 25 lots de Cadena de Valors valorats també en 50 euros. Finalment, aquells que durant el mes de maig tastin un menú o plat de corder als restaurants participants de la comarca, podran aconseguir un dels 25 vals de 50 euros per bescanviar als restaurants del Pallars Jussà.

stats