Pirineus 11/12/2020

Un 'bosc dels desitjos', tronques i un calendari d'advent per celebrar el Nadal a Tremp

La capital del Pallars Jussà ja ha posat en marxa les accions de la campanya de Nadal

Ara Pirineus
2 min
El 'bosc dels desitjos' de Tremp. / AJ. TREMP

TrempTremp ja ha donat el tret de sortida a la campanya de Nadal. De fet, ho va fer el passat divendres 4 de desembre amb la tradicional encesa de llums, que enguany a causa de la situació sanitària, es va dura a terme sense convocar a la ciutadania. Des de l'Ajuntament han explicat que les propostes que es podran veure per la ciutat "tenen per objectiu animar la campanya de Nadal i compartir amb tothom un missatge de pau i il·lusió en un any especialment difícil tant sanitàriament com econòmicament".

D'una banda, aquests dies, fins passat Reis, la plaça de Capdevila acull una instal·lació artística organitzada per l'Ajuntament de Tremp i el Comerç Associat de Tremp (CAT). La instal·lació s'ha batejat amb el nom de "Bosc dels desitjos" i està formada per una sèrie d'arbres confeccionats amb materials reciclats. Cada un d'ells ha estat dissenyat i creat per tretze entitats de Tremp que s'han sumat solidàriament a la iniciativa, així com el mateix ajuntament i el Geoparc Orígens. El CAT, a més, hi ha posat tres avets naturals guarnits amb boles identificatives. Amb l'objectiu de promoure que la ciutadania visiti la mostra, l'entitat reparteix a través dels seus establiments targetes per escriure desitjos i penjar-los als arbres.

L'Ajuntament de Tremp complementa aquesta campanya amb dues propostes decoratives més. D'una banda, i tal com s'ha fet en els darrers anys, ha tornat a instal·lar una sèrie de tronques de Nadal en diferents indrets dels barris comercials. D'altra banda, s'ha confeccionat un calendari d'advent trempolí, format per dotze bústies corresponents als diferents mesos de l'any. Els pròxims dies es col·locaran per racons del barri antic les dotze bústies pintades per artistes locals i amb decoracions corresponents a mesos de l'any.

Des de l'ajuntament, s'anima a la població a participar en la cerca de les bústies i anotar el nom de l'artista i el del mes a les postals de Nadal, que arribaran a casa de cada trempolí i trempolina durant aquestes festes. Un cop completat el calendari s'haurà de llençar la postal a una de les dotze bústies i s'entrarà a participar en el sorteig de diferents premis.

stats