Política 05/08/2015

Neix Recortes Cero-Els Verds: una formació antiretallades a les eleccions del 27-S

La plataforma, que compta amb el suport d'artistes i polítics d'esquerres, defensa que a Catalunya no hi hagi cap salari inferior a 1.000 euros ni superior a 10.000

Europa Press
1 min
Presentació de la plataforma Recortes cero - Els Verds / EUROPA PRESS

BarcelonaEl pintor i escultor Antonio López, el cantautor Luis Eduardo Aute, l'ex secretari general del Partit Comunista d'Espanya (PCE) Francisco Frutos, l'actor Manuel Galiana, el director de cine Jordi Grau i una desena més de personalitats han confirmat un manifest que dóna suport la plataforma Recortes Cero-Els Verds, que es vol presentar a les eleccions catalanes del 27 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El manifest de la nova plataforma critica que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi convocat les eleccions com un plebiscit "intentant confrontar el poble català entre si i amb la resta d'Espanya", i afirma que tant el president català com el del govern espanyol, Mariano Rajoy, comparteixen les mateixes polítiques.

"S'equivoquen els que creuen que la independència millorarà la condició dels que estan pagant les retallades. No és cert, només portarà divisió i confrontament per al nostre poble", aclareix el manifest, que sosté que ara és necessària la unitat per redistribuir la riquesa.

Recortes Cero-Els Verds aposta per fer que "paguin més els que més tenen" i per aconseguir que a Catalunya no hi hagi cap salari inferior a 1.000 euros ni superior a 10.000, a més a més de poder endurir les penes de corrupció i obligar a tornar tots els diners els que siguin declarats culpables d'aquesta classe de delictes.

La nova plataforma també vol defensar la sobirania nacional amb una política "lliure d'imposicions exteriors dictades des de Washington i Berlín", i aposta per enfortir la lliure unitat del poble de les nacionalitats i regions d'Espanya.

stats