Política 26/09/2013

El TSJ valencià arxiva una querella contra Alberto Fabra i l'alcalde de Castelló Alfonso Bataller

La sala considera que no hi ha suficients indicis del delicte de prevaricació, malversació i de falsedat documental en la contractació de dos treballadors

Acn
1 min
L'alcalde de Castelló de la Plana, Alfonso Bataller, amb el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, en una imatge d'arxiu.

ValènciaEl Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha arxivat la querella presentada per l'Associació Valenciana contra la Corrupció contra l'alcalde de Castelló de la Plana, Alfonso Bataller, i el president valencià Alberto Fabra, anterior alcalde, per presumptes irregularitats en la contractació de dos treballadors al consistori.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat el TSJ, la sala civil i penal s'ha declarat competent per investigar la querella però l'ha arxivada per manca d'indicis.

L'Associació Valenciana contra la Corrupció reclamava investigar possibles delictes de prevaricació, malversació i de falsedat documental en la contractació l'any 2011 de dos treballadors a l'Ajuntament de Castelló que haurien exercit funcions per al PP local i no al consistori.

La sala considera que ni Fabra ni Bataller han infringit cap norma en relació al lloc on el personal desenvolupa la seva feina. La resolució sosté que és possible que el personal eventual sigui assignat a càrrecs públics, autoritats i òrgans diferents dels quals van ser nomenats, entre ells els grups polítics municipals, sense que en la dedicació establerta s'especifiqui la ubicació i l'espai físic de prestació de la feina d'assessorament atribuïda.

Aquesta resolució dóna suport a l'arxiu de la denúncia presentada fa unes setmanes contra Fabra i Bataller pels mateix motius. Un cop el TSJ va desestimar investigar el cas per no apreciar indicis de delicte, l'Associació valenciana contra la corrupció va decidir presentar aquesta querella que ara també ha estat arxivada.

stats