Política 06/01/2016

L'ANC convoca una concentració per aquest dijous a la plaça Sant Jaume per exigir un acord entre Junts pel Sí i la CUP

Serà a les 19.30 i va dirigida a ambdues formacions: "S'esgota el termini i demanem sentit d'estat". També en convoquen una a la mateixa hora a la Plaça del Vi de Girona

Núria Orriols
2 min
Concentració a la plaça de Sant Jaume durant la signatura del decret

BarcelonaL'ANC mou fitxa abans que s'acabi el termini i es convoquin eleccions anticipades per al març. L'entitat sobiranista convocarà demà una concentració a plaça Sant Jaume per exigir un acord entre Junts pel Sí i la CUP i evitar que Catalunya es vegi abocada a unes noves eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La concentració se sumarà aquest dijous a la cimera que mantindran -a instàncies de l'ANC i Òmnium- Junts pel Sí i la CUP per ultimar una entesa a darrera hora -el temps per investir un president s'acaba el 10 de gener.

"Cal interpel·lar els partits", afirmen des de l'ANC a l'ARA, i tenir "sentit d'estat". Una petició, insisteixen, que fan tant a la coalició formada per CDC i ERC com a l'esquerra anticapitalista. De fet, aquest dimecres, en una entrevista a RAC1, el president de l'entitat, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium, Jordi Cuixart, han deixat clar que no posaven condicions a l'acord.

Es tracta d'una convocatòria de "pressió" a ambdues formacions perquè es pugui formar un govern i implementar el mandat del 27-S. Des de l'entitat asseguren que és la traducció pública del comunicat que van fer dimarts després de la reunió del secretariat nacional en què es va decidir pressionar per l'acord, tot i el posicionament inicial que va mantenir Jordi Sànchez després de la decisió del consell polític de la CUP.

De fet, aquesta és una convocatòria que havien fet les territorials del Barcelonès i que s'ha fet "seva" l'ANC a escala nacional, afirmen des de l'entitat. També en convoquen una a la Plaça del Vi a Girona a la mateixa hora -una iniciativa que també es promou des de l'assemblea territorial. No descarten que sorgeixin més mobilitzacions en altres poblacions.

stats