Política 16/08/2015

L'ANC espera que la Junta Electoral "no busqui les pessigolles" a la manifestació de la Diada

El president de l'entitat, Jordi Sànchez, avisa que durant l'acte no es demanarà el vot per a cap partit

Europa Press
1 min
Jordi Sánchez, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha expressat aquest diumenge que espera que la Junta Electoral no vulgui "buscar les pessigolles ni posar bastons a les rodes" a la manifestació de la Diada perquè des de l'entitat sobiranista han insistit que la Via Catalana de l'11 de setembre a la Meridiana no serà un acte electoral i que l'ANC no demanarà el vot per a cap partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, Sànchez ha admès que "la política de partits de vegades no ha ajudat" però ha reconegut que, tot i que en ocasions ha pogut generar desànim, representa la pluralitat de la societat.

Sànchez ha celebrat que, tot i que els partits s'han equivocat en alguns moments, ara estan "en el bon camí", i ha afegit que tots han pres consciència del compromís que suposen aquestes eleccions.

A més, ha considerat que és més important que mai guanyar perquè si les majories no són clares a favor de la independència "es tornarà a un model més dur i molt més recentralitzador, en contra de les inversions i les lleis catalanes".

"Vam començar a detectar una campanya del govern espanyol i altres institucions" contra la independència de Catalunya, ha assegurat Sánchez, que ha dit que volen anticipar un seguit de problemes que ocorreran si a Catalunya guanya l'opció independentista.

stats