Política 28/11/2016

Albiol acusa Arrimadas d'actuar amb "deslleialtat" i "traïció" per haver-se apropiat d'una iniciativa seva

El líder del PP al Parlament va proposar a C's i el PSC demanar una reunió a Rajoy si Puigdemont no anava a la conferència de presidents autonòmics per a la reforma del finançament

Núria Orriols
2 min
El fiscal demana per a García Albiol un any d'inhabilitació

BarcelonaConflicte obert entre el PP i Ciutadans a Catalunya. Després que la cap de l'oposició al Parlament, Inés Arrimadas, hagi anunciat que demanarà una reunió amb el president espanyol, Mariano Rajoy, si el cap de l'executiu català, Carles Puigdemont, no assisteix a la conferència de presidents autonòmics per a la reforma del finançament, el PP li ha demanat drets d'autor. El líder popular al Parlament, Xavier García Albiol, ha acusat Arrimadas de "traïció" i "deslleialtat" per haver-se apropiat una iniciativa seva i "avortar" una estratègia entre els partits unionistes que s'estava teixint.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el PP, Albiol va trucar la setmana passada a Arrimadas i el líder del PSC, Miquel Iceta, per fer front comú per a la reforma de finançament. El dirigent popular ha assegurat que Iceta estava d'acord amb la iniciativa.

"És una proposta que vaig llançar amb discreció. El problema és quan Arrimadas utilitza estratègies privades i se les apunta com si fossin seves", ha dit Albiol, acusant C's de "posar en risc" una estratègia "simbòlica i política" de presentar en front comú els partits unionistes a Catalunya.

A més, ha confessat que la proposta no era coneguda ni per alguns membres de la direcció del partit.

Així, s'ha mostrat desconfiat amb la líder de C's, ja que creu que ara ja no sap si pot parlar amb discreció amb Arrimadas. "No sé si ho utilitzarà en moments de debilitat política", ha afirmat, assegurant que la cap de l'oposició es troba en una situació de qüestionament intern en la seva formació i que està "desorientada" políticament.

Grup de treball de coordinació

Després del nomenament d'Enric Millo com a nou delegat del govern espanyol a Catalunya, el paper del PP català quedava en entredit com a interlocutor amb l'Estat. Tal com va publicar l'ARA, això obligava a Albiol a resituar-se. Doncs bé, aquest dilluns en roda de premsa, el dirigent popular ha anunciat que es crearà un grup de treball de coordinació entre la delegació i el partit i que ell mantindrà contacte permanent amb Millo.

D'aquesta manera, ha dit Albiol, es treballarà "en la mateixa direcció" amb l'objectiu d'augmentar de forma "immediata" la presència de l'Estat a Catalunya.

Albiol també ha anunciat que el gener se celebraran unes jornades del PP a Catalunya per definir les dues ponències ideològiques que estan sota el seu paraigües. Albiol coordina la ponència de l'administració territorial i la presidenta del PP, Alícia Sánchez Camacho, la ponència per a la reforma dels estatuts.

stats